BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sararah nedir nasıl kullanılır? İşte Sararah'a dair merak edilenler

Son dönemlerin en popüler uygulaması Sararah, Türkiye'de de birçok insan tarafından kullanılmaya başlandı. Herkes Sararah'ın ne olduğunu merak ediyor. Peki Sararah uygulaması nedir nasıl orataya çıktı? Sararah'a dair merak edilen herşey İnternethaber'de

Abone ol

Son dönemlerin en popüler uygulaması Sararah, Türkiye'de de birçok insan tarafından kullanılmaya başlandı. Herkes Sararah'ın ne olduğunu merak ediyor. Peki Sararah uygulaması nedir nasıl orataya çıktı? İşte Sararah uygulamasına dair merak edilenler... 

Suudi Arabistanlı geliştirici Zain al-Abidin Tawfiq tarafından yapılan “Sarahah” adındaki bu uygulama, aslında temelde anonim mesajlar gönderip almanızı sağlayan bir sosyal ağ.

Arapçada “dürüstlük” veya “dürüst olmak” anlamına gelen Sarahah uygulaması, bir petrol şirketinde tam gün çalışan Tawfiq tarafından 2016 yılında geliştirilmeye başlamış ve adıyla doğru orantılı olarak insanların birbirine karşı dürüst olabilmeleri amaçlanmış.

Sarahah, insanların mesajlarını anonimleştirildiğinde daha dürüst olmalarını sağladığı için özellikle Ingilizce ve Arapça konuşulan bölgelerde aşırı popüler. Öyle ki Sarahah, Avustralya, İrlanda, ABD ve İngiltere gibi başlıca büyük bölgelerde birinci sıraya yerleşmiş durumda.

Başlangıçta sadece bir Web sitesi olarak kullanıma sunulan Sarahah, Arap ülkelerindeki popülaritesinin hızla artmasının ardından App Store’da ki yerini aldı ve yükselişi daha da hızlandı. Günden güne kendini geliştiren Sarahah, çok kısa bir sürede günümüz sosyal medya devlerine kafa tutar bir seviyeye geldi.