BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  DÜNYA

Sapık jinekologdan rekor tazminat

ABD'de özel bir hastanede çalışan jinekolog doktor, 8 binden fazla kadını gizlice videoya çekti. Doktor suçu ortaya çıkınca intihar etti. Mahkeme ise hastanenin hastalara tazminat ödemesini hükmetti.

Abone ol

ABD’de bir hastane, muayeneleri bir jinekolog doktor tarafından gizlice videoya kaydedilen 8 binden fazla kadına 190 milyon dolar (400 milyon TL) ödemeyi kabul etti.

Skandal, dünyanın en saygın tıp merkezlerinden biri olarak gösterilen ABD’nin Maryland eyaletindeki Johns Hopkins Hastanesi’nde geçen yıl yaşandı. 25 yıldır hastanede çalışan jinekolog Nikita Levy’nin, kadın hastalarının muayenelerini kameralı anahtarlık ve kalemlerle gizlice videoya kaydettiği ortaya çıktı. Kadın bir meslektaşı, doktorun boynundaki kameralı kalemden şüphelenmesi üzerine hastane yönetimi ve polisi harekete geçirdi.

Polisin yaptığı baskında Levy’nin evindeki bilgisayar disklerinde hastalara ait 1200 video, 140 fotoğraf bulundu. Doktorun hastaları da polisteki ifadelerinde Levy’nin kendilerini gerektiğinden çok daha fazla muayene ettiğini ve uygunsuz fiziksel temasta bulunduğunu öne sürdü. Skandal üzerine 8 Şubat 2013’te işine son verilen doktor, 10 gün sonra intihar etti.

EN BÜYÜK ÖDEME YAPILACAK

Önceki gün bir mahkeme ise Johns Hopkins Hastanesi’nin, muayenelerinin gizlice videoya kaydedildiğini öne süren 8 binden fazla kadına 190 milyon dolar (400 milyon TL) ödenmesine hükmetti. Miktarın bir doktorun karıştığı cinsel taciz davasında verilen en büyük tazminatlardan biri olduğu belirtildi.