BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  GÜNCEL

Sapık bakkala az bile! Çöpten çıkan görüntüler için de yargılanacak

Denizli'nin Çal ilçesinde işlettiği bakkal dükkanında iki kız çocuğunu taciz ettiği gerekçesiyle tutuklanan şahsa 15 yıl hapis cezası verilirken, çöpten çıkan görüntüler için ise ayrıca yargılanacağı öğrenildi.

Abone ol

Denizli'nin Çal ilçesi Denizler Mahallesi'nde 2015 yılının Ağustos ayında alışverişe gelen iki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınan Halil A. tutuklandı. Halil A. hakkında, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Halil A. şikayetçi olan iki kız çocuğunun ailelerinin, bakkaldan yaptıkları alışveriş karşılığında kendisine borcu olduğunu, ödememek için iftira attıklarını savundu.

ÇÖPTEN ÇIKAN HARD DİSK VE FLAH BELLEKLER İNCELENECEK
Halil A.'nın iki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan yargılaması sürerken, 2016 yılının Aralık ayında Antalya'nın Manavgat ilçesinde kağıt toplayan Mehmet Türkan, çöp konteynerini karıştırırken içinde hard disk ve flash bellekler olan poşet buldu. Poşeti alan Türkan, eve gittiğinde merak ederek açtı. Hard diskleri bilgisayara bağlayarak izleyen Türkan, çok sayıda çocuğa cinsel istismar bulunan görüntüleri polise teslim etti. Yapılan araştırmada görüntülerin Çal ilçesi Denizler Mahallesi'ndeki bakkal Halil A.'ya ait olduğu belirlendi. Hard diskler ve flash bellekler incelenmek üzere Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderildi. Görüntülerde yer alan ve cinsel tacize uğrayan çocukların kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Görüntülerde yetişkin ve yaşlı kadınların da bulunduğu kaydedildi.

15 YIL HAPİS CEZASI
Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi bakkal dükkanında iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan yangılandığı davada, Halil A.'ya toplam 15 yıl hapis cezası verdi.

YENİ BİR DAVA DAHA AÇILACAK
Çöpten çıkan cinsel istismar görüntüleriyle ilgili de Halil A. hakkındaki soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Görüntülerdeki, cinsel istismara uğrayan çocukların tespit edilip, ifadelerinin alınmasının ardından, Halil A. hakkında yeni bir dava açılabileceği öğrenildi.