BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şaphane'de sıcak su sevinci

Şaphane ilçesine bağlı Karacaderbent Mahallesi'nde MTA tarafından iki yıl önce başlatılan jeotermal enerji çalışması mutlu sonla noktalandı.

Abone ol

Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı Karacaderbent Mahallesi'nde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından iki yıl önce başlatılan jeotermal enerji çalışması mutlu sonla noktalandı.

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, 2 bin 500 metre derinlikte bulunan180 derecelik sıcak su buharının yeryüzüne kendi cazibesiyle çıkışında 100 dereceye düştüğünü söyledi. MTA’nın 3 milyon dolar harcama yaparak gerçekleştirdiği çalışmayı noktaladığını ifade eden Ramazan Yeşildeniz, iki yıllık titiz bir çalışmanın sonucu elde edilen jeotermal enerjinin Şaphane’nin hem talihini hem de tarihini değiştireceğine inandığını bildirdi.

MTA yetkililerinden edindiği bilgiler çerçevesinde çok zengin rezerve sahip jeotermal enerjinin bölgede kurulması planlanan elektrik santrali başta olmak üzere özel sektör tarafından yapılacak yıldızlı oteller ve seralarda kullanılacağını ifade eden Şaphane’nin MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz,” Şaphanenin hem talihini hem de tarihini değiştirecek boyuttaki çalışma için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zengin jeotermal kaynaklar yüzünden Şaphane yakında Denizli Kızıldere, Aydın Germencik, İzmir Seferihisar ve Dikili gibi Türkiye’de isim yapacak. Yatırımcıların gözdesi bir ilçe olacak” dedi.