BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sapanca'da tekstil fabrikası alev alev

SAKARYA'nın Sapanca ilçesindeki fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü

Abone ol

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Alev alev yanan fabrika itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülürken, fabrika kullanılamaz hale geldi.

Gece saatlerinde, Akçay Mahallesi'nde bulunan tekstil fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek fabrikayı sardı. Alev alev yanan fabrikaya itfaiye ekipleri müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürürken, Hafta sonu tatili nedeniyle fabrikada kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Yangın sonucu fabrika kullanılamaz hale gelirken, dumandan etkilenen bir kişi ise tedavi altına alındı. Olay yerine gelen Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer çalışmaları takip ettiler.

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım yangının çok büyük maddi hasara sebebiyet verdiğini belirterek "İlçemiz için çok üzücü bir durum. Bugünün hafta sonuna denk gelmesi sebebi ile herhangi bir can kaybı yaşanmadı çok şükür. İnşallah kısa sürede fabrika ayağa kalkarak yeniden açılır" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise ihbarın ardından ekiplerinin 10 dakika içinde olay yerine ulaştığını, yangının 17 araç ve 50 personelle kontrol altına alındığını söyleyerek, "İtfaiye ekiplerimiz ellerinden geleni yaptı. Fakat fabrika tamamen yandı. Etraftaki binalara sirayet etmemesi için elimizden geleni yaptık. Fabrika etrafındaki binaları soğuttuk. O alanlarda ham madde deposu vardı" diye konuştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.