BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Şans oyunlarında hile mi yapılıyor?

Son 42 haftada 29 büyük ikramiyenin Çankaya, Pendik ve Muratpaşa ilçelerine çıkması kafaları karıştırdı.

Abone ol

Milli Piyango’nun düzenlediği şans oyunlarında son 42 haftada 29 büyük ikramiyenin Çankaya, Pendik ve Muratpaşa ilçelerine çıkması kafaları karıştırdı. Avukat Cahit Velibeyoğlu, bunun milyonda bir şans olduğunu belirterek dava açtı.

Velibeyoğlu, 2012 yılında 42 haftada şans oyunlarındaki büyük ikramiyelerin 12 kez Ankara Çankaya, 9 kez Antalya Muratpaşa ve 8 kez İstanbul Pendik ilçelerine isabet ettiğini belirledi. Bunun normal şartlarda imkânsız olduğunu savunan Velibeyoğlu şikâyetçi oldu.

BİZİ DOLANDIRDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM

Habertürk'te yayınlanan habere göre Kendisinin de zaman zaman şans oyunları oynadığını şikâyet dilekçesinde anlatan Velibeyoğlu, Milli Piyango İdaresi’nden şaibeli olduğunu düşündüğü ilçelerde büyük ikramiyelerin hangi bayilerde çıktığıyla ilgili bilgi istedi.

Velibeyoğlu verdiği şikayet dilekçesinde, “Bu kadar yüksek tesadüf olamaz Açıkça ben de oynadım ve dolandırıldığımı düşünüyorum” iddiasında bulundu. 

MİLLİ PİYANGO İDARESİ'NDEN İLGİNÇ CEVAP

Milli Piyango İdaresi, Avukat Cahit Velibeyoğlu’nun dilekçesini inceledikten sonra cevap verdiği yazıda, “İdaremize karşı yapmış olduğunuz haksız eleştiriler önyargılı olan şahsi görüşünüzdür ve gerçekle ilgisi bulunmamaktadır” savunması yaptı.

Genel müdürlük yetkilileri, şans oyunlarında en fazla satış yapılan yerde fazla ikramiye isabet etmesinin normal olduğunu belirtiyor. Müdürlüğün bu konudaki savunması ise şöyle:

“Ankara’da Çankaya, Antalya’da Muratpaşa, bayi sayısının en fazla olduğu ilçeler. Ülkedeki 5 bin sayısal makinesinin 3 bin 500’ü İstanbul’da. 700’ü Ankara’da, 200’ü de Antalya’da. Türkiye ekonomisi neredeyse, satış orada çok olur. Bu ilçelerde satış ortalaması yüksek. Örneğin Muratpaşa’da 95 bayi var. Muratpaşa, Antalya’nın en büyük ilçelerinden birisi. Ama sadece Muratpaşa’ya çıkmıyor, Manavgat, Serik var; Göynük, Finike var. Pek çok ilçesine çıkıyor. Bu hafta da Giresun’a 1.2 trilyon çıktı. Söz konusu ilçeler, bulundukları illerin en büyüğü ve en çok oyun oynananı.”

ŞAMPİYONLUK ÇANKAYA İLÇESİNDE

Milli Piyango istatistiklerine göre, sayısal oyunlarda en fazla ikramiye çıkan ilçeler; Ankara Çankaya, İstanbul Kadıköy ve İzmir Konak oldu. Buna göre, 1996’dan beri 220 bayi bulunan Çankaya’ya 234, 158 bayi bulunan Kadıköy’e 164, 112 bayisi olan Konak’a 126 kez ikramiye isabet etti.