BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa'nın dilindeki mezar sesi

Kent bu haberi konuşuyor. Kalpten ölen kişinin mezarından sesler gelmeye başladı. Bunun üzerine mezar kazılıp ceset çıkarıldı.

Abone ol

Şanlıurfa'da bir gün önce hayatını kaybedip gömülen bir kişinin mezarın ziyaret eden yakınları mezardan ses geldiğini iddia edince, ailesi cesedi mezardan çıkardı. Cesedi çıkaran tanıklardan biri, "çıkardığımızda gözlerinden yaş burnundan kan gelmişti" dedi.

Manifaturacılık yapan İbrahim A. (37) dün sabah saatlerinde kalp krizi geçirince, yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

Burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayıp, yaşamını yitirdiği belirtilen İbrahim A, öğle namazının ardından Onikiler Mahallesi Ubeydullah Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra, Harrankapı Aile Mezarlığı'na defnedildi.

ANNESİ VE KIZ KARDEŞİ MEZARDA SESLER DUYDU

Taziyeleri kabul etmeye başlayan aile, bugün sabah saatlerinde mezara giden İbrahim A'nın annesi ve kız kardeşinin, mezardan ses geldiği iddiası üzerine mezarı açtı. Aile, mezardan çıkardıkları cesedi, araçla özel bir hastaneye götürdü.

HAYAT BELİRTİSİ YOK

Hastanede herhangi bir yaşam fonksiyonuna rastlanmadığı belirtilen İbrahim A'nın cesedi, daha sonra otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna sevk edildi.

Harrankapı mezarlık görevlisi Naif Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazenin bir gün önce gömüldüğünü hatırlatarak, ''Cesedin çıkarıldığını görmedim. Ancak mezarları kontrol ettiğimiz esnada, bir vatandaş gelerek 'bir mezarı açıp cesedi çıkarıyorlar' dedi. Bunun üzerine mezarın bulunduğu yere gidince, cenazenin alındığını gördüm'' diye konuştu.

TAK TAK DİYE BİR SES GELMİŞ

Ölen İbrahim A'nın kardeşi İsa A. (27) ise annesiyle kız kardeşinin mezarlığa dua etmek üzere gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Annemle kız kardeşim kulaklarını mezara dayadıklarında bir anda tak tak diye bir ses gelmiş. Gelip bize haber ettiler. Mezarın başına giden halam ve dayımın oğlu da ses geldiğini söylediler. Bunun üzerine biz de mezarı açtık.''

CESEDİN GÖZÜNDE YAŞ, BURNUNDA KAN VARDI

Cesedi mezardan çıkaranlardan Mehmet C, mezarı açtıklarında cenazenin gözlerinden yaş ve burnundan kan geldiğini ifade ederek, ''Cesedi çıkarıp hastaneye gönderdik'' dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ise hastaneye getirilen cesede otopsi yapılacağını ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.