BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa'da KPSS'de sıcak bunalttı

Çöl sıcakları Şanlıurfa'da hava sıcaklığını 50 dereceye kadar yükseltti. Artan sıcaklar KPSS'deki öğrencileri bunalttı.

Abone ol

Şanlıurfa sıcaklığının zirvesine çıktı. Çöl sıcaklığının yaşandığı Şanlıurfa, deyim yerindeyse yanıyor. Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı şehirde, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren öğrenciler bunaldı.

KPSS sabah ve öğle oturumlarına klimasız okullarda giren öğrenciler, aşırı sıcakların sınavlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Sınav tarihinin biraz daha erken tarihe veya geç bir tarihe atılmasının uygun olacağını kaydeden öğrenciler, sıcaklıktan bunaldıklarını söylediler. KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

Haziran ayını mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla geçirerek 30 yıllık sıcaklık rekoru kıran Şanlıurfa, temmuz ayıyla birlikte sıcaklıklar daha da arttı. Temmuz ayı mevsim normallerinin 38 derece civarında olduğu kentte, bir kaç gündür gölgede 40 derece etrafında seyreden sıcaklık, bugün yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 43 dereceye çıktı. Meteorolojinin verilerine göre yeryüzü sıcaklığı 6 -7 derece daha yüksek. Bu durumda yeryüzü sıcaklığı Şanlıurfa'da bugün 50 dereceyi aştı. Sıcaklığın mevsim normallerinin 3- 4 derece üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da, hafta başında bunun 1- 2 derece daha yükselebileceği, bu çerçevede pazartesi ve salı günü en yüksek 44 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, güneş ışınlarının yer yüzüne dik geldiği 12.00-16.00 saatleri arasında, çocuklar ve yaşlılar ile tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanların, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyor. Bu arada sıcaktan bunalan vatandaşlar, öğle saatlerinde evlerinde veya park ve bahçelerdeki gölgeliklerde zaman geçirirken, kimiler serinlemek için havuzları tercih ediyor kimi çocuklar da süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.