BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa’da 5 kişi serinlemek isterken boğuldu!

Şanlıurfa'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine sıcaktan bunalan ve suya giren 5 kişi boğularak öldü.

Abone ol

Şanlıurfa ile Harran ve Birecik ilçelerinde sıcak havada serinlemek için suya giren 5 kişi boğularak öldü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine sıcaktan bunalan 14 yaşındaki Hasan Yürekli ile 16 yaşındaki Bilal Mol, merkez ilçe Karaköprü’ye bağlı Küçükalanlı Mahallesinde biriken su göledine girdi. 2 arkadaş bir süre sonra altı balçık olan gölete saplanmaları sonucu boğularak öldü. Gölette giren gençlerin elbiseleri bulan çevredeki vatandaşların araması sonucu 2 gencin cesedi sudan çıkarıldı.

Aynı dakikalarda Birecik ilçesinde serinlemek için Fırat Nehrine giren 17 yaşındaki Hakan Canpolat ile aynı yaştaki Müslüm Bozkurt isimli arkadaşlar da, iyi yüzme bilmedikleri için bir süre sonra suda gözden kayboldu. Olayı fark edip gençler için seferber olan vatandaşlar bot ve yatla arama yaptıkları nehirde arkadaşların cansız cesedi suda çıkarıldı. Son olarak Harran ilçesine bağlı Kudeme Mahallesi yakınlarında dün akşam saatlerinde DSİ’ye ait sulama kanalına düşen 8 yaşındaki Ali K., cansız cesedi yakınları tarafından suda bulundu.

Ölümleriyle yakınlarını yasa boğan 5 kişinin cesedi otopsi morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.