BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa Suruç'ta patlama : 32 ölü

Şanlı Urfa Suruç 'tan gelen son dakika patlama haberi Türkiye'yi şoka soktu. Suruç 'daki son duruma göre ölü sürekli sayısı artıyor 100'den fazla yaralı var.

Abone ol

ŞANLIURFA Suruç'ta patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre, patlamada 30 kişi öldü, 100'e yakın kişi de yaralandı. Patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğu iddia ediliyor.

SURUÇ SON DURUM NE? ÖLÜ SAYISI ARTTI YENİ GELİŞMELER TIKLAYIN
Türkiye'yi sarsan patlama Şanlıurfa Suruç'ta Amara Kültür Merkezi önünde meydana geldi. Patlamanın olduğu yerde basın toplantısı düzenlenen bir grubun olduğu ve bu gruptakilerin hedef alındığı bildiriliyor.

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı bildirildi. Sürekli kan anonsu yapılırken Suruç yaralıların çığlıkları ile inledi.

IŞİD YAPTI İDDİASI
DBP Suruç ilçe yöneticisi İlyas Bozkurt, IMC TV’ye yaptığı açıklamada, olayın bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

ÖLENLERDEN İSİMLERİ BELİRLENENLER
Şu ana kadar ölenler arasından isimleri belirlenenler şunlar;
0.20150720165713.jpg
YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLANLAR
Suruç Devlet Hastanesi'nde bulunan yaralıların isimleri şu şekilde:

Fethi Aydın, İbrahim Halil Nağaz, Ömer Bal, Güneş Erzurumlu, Efe Çatalbaş, Hüseyin Doğan, Zafer Aydın, Leyla Kılıç, Yasin Can Uç, Ali Deniz Esen, Levent Akhan, İnan Söker, İlke Başak Baydar, Muhammed Sezgek, İhsan Oğuzcan Yüzgeç, Özlem Tunç, Sebahattin Pişkinbaş, Volkan Uyar, Seyit Cem Çakmak, Erkut Küçükşahin, Mehmet Şimşek, Güney Alvanoğlu, Ferhat Akyüz ve Sezgin Dağ.


suruç-patlama-şanliurfa.jpg
Suruç'taki patlamadan hemen sonra objektiflere yansıyan manzara dehşete düşürdü.

PATLAMADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN VİDEO
Suruç'taki kanlı saldırıdan sonra kameraya yansıyan görüntüler tüyleri ürpertti. Her yer cesetle dolarken çığlıklar Suruç'u inletti.


GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI : CESETLER HER YERE YAYILDI

Görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:

“Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani’ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten çok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya ilişkin bilanço verdi. Açıklamada "Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşandığı belirtildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşın hayatını kaybettiği, can kaybının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşın tedavisine devam edildiği ifade edilen açıklamadan sonra ölü sayısında artış oldu.

TSK'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde vuku bulan menfur terör saldırısını kınar, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." denildi.

CANLI BOMBA 18 YAŞINDAKİ KADIN MI?

Suruç'ta yaşanan patlamanın bir IŞİD intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.

28 ölü ve yaralının olduğu belirtilen ve kitlenin tam ortasında yaşanan patlamanın kaynağının bir canlı bomba olduğunu CNN Türk'e konuşan görgü tanığı Ömer Leventoğlu söyledi. Leventoğlu, saldırganı bombanın parçalarının birleştirirken gördüğünü de ifade etti.

DAVUTOĞLU'NDAN TALİMAT
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamayla ilgili, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdi.

KOBANİ'DE DE EŞ ZAMANLI PATLAMA İDDİASI
Öte yandan Suruç’ta yaşanan patlamayla aynı anda Kobani’de hükümet binası önünde de eşzamanlı patlama meydana geldiği aktarılıyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, patlama bilgisinin kendilerine geldiklerini söyledi.

şanliurfa-suruçta-son-dakika-patlama.20150720131405.png

şanliurfa-suruçta-son-dakika-patlama.20150720131754.png

PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF


suruç-patlama-öncesi-son-görüntü.jpg
Kobani'ye gitmek için bekleyen gençlerin fotoğrafı 6 saat önce twitter hesaplarından paylaşılmıştı.

KOBANİ'YE GİTMEK İÇİN BEKLİYORLARDI

Patlama Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 330 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana geldi.

CHP'DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
CHP Genel Merkezinden, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama nedeniyle bölgedeki teşkilat mensuplarından kan bağışında bulunmaları istendi.

Alınan bilgiye göre, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, patlama sonrası bölgedeki parti yöneticilerini telefonla arayarak bilgi aldı.

Bingöl, teşkilat mensuplarından çalışmalara destek olunmasını isterken, olayda yaralananlar için de kan bağışında bulunması çağrısı yaptı.

CHP'li yetkililer, olayla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

İSTANBUL'DA PROTESTO

Suruç'taki saldırı bugün saat 19.00'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenecek yürüyüşle protesto edilecek. HDP öncülüğünde yapılacak protesto yürüyüşü Tünel Meydanı'ndan başlayacak ve Galatasaray Lisesi önünde sona erecek.