BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

'Sanki Türkiye'ye yeni bir tuzak yeni bir tezgah kuruyorlar'

Türkiye Afrin'e askeri harekat düzenlemek için tüm hazırlıklarını yapmışken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazsında dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Abone ol

Türkiye günlerdir Suriye'nin Afrin kentine düzenlenmesi muhtemel operasyonu konuşuyor. Fitili ateşleyen ABD'nin sınır hattında 30 bin kişilik YPG ordusu kuracağı yönündeki açıklamaydı. Bir yandan diplomasi devam ederken bir yandan da sınıra askeri yığınak yapıldı. Sınır hattında terör oluşumuna izin vermeyeceğini her fırsatta dile getiren Türkiye'nin açıklamaları dün akşam yapılan Milli Güvenlik Kurulu bildirisiyle daha pekiştirildi. Tüm bu gelişmelerin ardından ABD geri adım atmak zorunda kaldı. Sınır hattında ordu kurmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylediler. İşte tam bu noktada akıllara 'Şimdi ne olacak? Türkiye her şeye rağmen Afrin'e girecek mi?' soruları geliyor. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında olası Afrin harekatıyla ilgili ABD'nin tavrına dikkat çekerek 'Tuzak kokusu var' yorumunun yaptı.

'Sanki Türkiye’ye yeni bir tuzak, yeni bir tezgâh kuruyorlarmış gibi bir hisse kapıldım' diyen Altaylı'nın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

TUZAK KOKUSU

ABD’nin Afrin tavrı beni büyük bir şüpheye düşürdü.

“Afrin’deki grupların bizimle ilgisi yok. Onlar DEAŞ’la yürüttüğümüz mücadelenin bir parçası değiller.”

Haydaaaa!

ABD’nin Suriye partneri PKK/PYD bu konudaki hassasiyetini vurgularken, ABD’den tam tersi bir tavır. Yani neredeyse “Girin vurun. Biz karışmayız” diyecekler. İşte beni şüpheye düşüren, hatta ürküten bu tavır.

Sanki Türkiye’ye yeni bir tuzak, yeni bir tezgâh kuruyorlarmış gibi bir hisse kapıldım. Sanki girelim ve orada bir komployla karşı karşıya kalalım da PKK/ PYD’nin eli güçlensin gibi bir açıklama. Türkiye’yi Suriye pisliğine çeken yıllar önceki yaklaşımın yeni bir harekât planı sanki!