BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Sanık avukatları kapalı oturum istedi

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği davada, sanık avukatları kapalı oturum istedi.

Abone ol
301 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada bazı sanık avukatları mahkemeye başvurarak duruşmanın güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılması ve başka bir ile alınmasını istedi.
 
Manisa’nın Soma ilçesi’nde 301 madencinin hayatını kaybettiği 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davada, bazı sanık avukatlarının güvenlik gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılması ve de başka bir ile alınması konusunda mahkemeye dilekçeyle başvurdukları ortaya çıktı.

DURUŞMA KAPALI YAPILSIN
 
UYAP üzerinden dilekçeleri görülen bazı sanık avukatlarının duruşmalarda işçi yakını olmayan siyasiler başta olmak üzere çok sayıda izleyicinin bulunduğunu ileri sürdü. Avukatlar ayrıca dilekçelerinde hem bu izleyicilerinin hem de işçi yakınlarının sanıklara ve kendilerine yönelik tehdit içerikli sözler sarf ettiği ve saldırı girişiminde bulunduklarını iddia etti. Avukatlar bu gelişmelerden dolayı duruşmanın kapalı yapılmasını ya da güvenlik sağlanamayacaksa başka bir ile davanın alınmasını talep etti. Mahkeme başkanın bu taleple ilgili olarak henüz bir karar vermediği öğrenildi.

SANIK AVUKATLARI TERKETMİŞTİ
 
Somalı işçi ailelerinin avukatı ve aynı zamanda Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Avukat Nergis Tuğba Aslan, sanık avukatlarının bu girişimlerinin davayı karartma veya sürüncemeye bırakma gayreti olduğunu söyleyerek, "Duruşmanın ilk günü kendilerine bir şey yapmayıp sadece acılarını haykıran ailelerin tepkisi karşında sanık avukatlarının duruşma salonunu terk etmeleri sonrasında bu girişimleri bizi şaşırtmadı. Biz duruşmada da söyledik. Avukatların can güvenliklerinin teminatı biziz diye. Hâlâ da bu geçerli ancak adaletin yerini bulması ve adil yargılamayı engelleyecek girişimlerin sorumlusu ise bu başvuruların sonunda sanık avukatları olacaktır" dedi.
 
SANIKLAR DURUŞMA SALONUNA GETİRİLDİ
 
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 tutuklu, 37 tutuksuz sanık hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanıyor. 
 
Davanın ilk duruşması 13 Nisan Pazartesi günü başlamış, sanıklar bu ilk duruşmaya cezaevinden tele konferans yöntemiyle katılmıştı. 

Mağdur ailelerin talebi üzerine sanıklar 15 Nisan'daki ikinci oturuma getirilmişti. 16 ve 17 Nisan'daki oturumlarda ise sanıklar ifade vermeye başlamıştı.