BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sandikalar da fişlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri antetli, "gizli" ibareli bir rapordan bazı sayfalar okullara ve kamuya dağıtıldığı iddia ediliyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri antetli, "gizli" ibareli bir rapordan bazı sayfaların fotokopi yoluyla çoğaltılıp Türkiye Kamu-Sen'liler tarafından kamu kurumlarına ve özellikle okullara dağıtıldığı iddia ediliyor.

GZİ-27300-18 sayılı, "gizli" ibareli Türk Silahlı Kuvvetleri antetli raporda Türkiye'deki bütün sendikaların üye sayıları, üye profilleri ve siyasi görüşlerine yer verilerek, "tehlikeli" görülenlerin engellenmesi gerektiği hususunun valiliklere bildirilmesi, gerekli birimlerin uyarılması isteniyor.

Raporda, Eğitim-Sen'in içerisinde Kürtçü ve bölücü yapılanma olduğundan söz edilirken, Eğitim Bir-Sen içinse, "Kurumsal anlamda sendikadan çok dinci bir örgüt görüntüsündedir" gibi iddialar yer alıyor. Sözkonusu andıçı dağıttığı öne sürülen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen hakkında ise, "Sendikada Atatürkçü, milliyetçi, muhafazakar grupların örgütlendiği ve her siyasi görüşten eğitimcilerin milliyetçilik bağlamında bir araya geldiği” ifade ediliyor.

(Ali Eyvaz/Yeni Şafak)