BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  SEÇİM

Sandık öncesi partilerin oy oranları

7 Haziran 2015 seçim anketleri serisinde en son anket Metropoll'den. HDP barajı geçti mi AK Parti oyu ne kadar. İşte son seçim anketi.

Abone ol

Son seçim anketi Metropoll 'den geldi. 7 Haziran milletvekili genel seçimlerine 1 gün kala internethaber.com Metropoll Araştırma Şirketi'nin 23-27 Mayıs arasında yaptığı ve hiç bir yayınlanmayan araştırmanın sonuçlarını açıklıyor.

Adil Gür 'ün bomba etkisi yaratan seçim sonuçları anketinden sonra bir bomba da Metropoll'den geldi. Metropoll'ün bu anketi daha önce hiçbir yerde yayınlanmadı. Seçime 1 gün kala elimize gelen anket sonuçları KONDA ve Adil Gür 'ün seçim tahminleri ile büyük oranda örtüşüyor.

Metropoll'ün anketi 28 ilde 5 bin denekle yüzyüze görüşmeler neticesinde elde edilmiş. İşte internethaber.com muhabiri Nesrin Yılmaz'ın elde ettiği Metropoll seçim anketi sonuçları;

AK Parti yüzde 41
CHP yüzde 27.2
MHP yüzde 16
HDP 11.5
Milli İttifak yüzde 3.6

HDP BARAJI GEÇTİ OY ORANI
HDP barajı geçti mi sorusu seçim haftasında arka arkaya gelen seçim anketleri ile netleşmiş görünüyor. Önemli kamuoyu araştırma şirketlerinin tamamı HDP barajı geçti tahmininde bulunuyor. Adil Gür HDP 'nin oyunu yüzde 12 olarak açıklarken KONDA ise yüzde 12.6 olarak verdi.

HDP BARAJI GEÇERSE KOALİSYON MU GELİR?
Seçimler arefesinde yanıtı en çok merak edilen soru bu... Adil Gür 'ün analizine göre hala yüzde 7 civarında kararsız seçmen var. Bunların büyük kısmı da AK Parti seçmeni. KONDA bu hafta yayınladığı seçim anketinde AK Parti oylarını yüzde 41 , Adil Gür ise yüzde 42 olarak açıklamıştı. Metropoll de yüzde 41 tahmininde bulundu. Şayet 8 Haziran sabahı AK Parti 'nin oyları seçim anketlerindeki gibi çıkar ve HDP de barajı geçerse koalisyon ihtimali doğuyor.

AK PARTİ'NİN NE KADAR OYA İHTİYACI VAR?
AK Parti 'nin HDP'nin barajı geçmesi durumunda tek başına iktidar olmak için yüzde 45 ve üstü oya ihtiyacı bulunuyor. HDP barajı geçmediği taktirde ise AK Parti'ye yüzde 40 ve üzeri oy yeterli oluyor. AK Parti'nin tek başına hükümet kurabilmesi için 276 milletvekiline sahip olması gerekiyor.