BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.430,61
HABER /  GÜNCEL

Sandık başkanı hile yaptı 5 yıl ceza aldı

Mahkeme, seçimlerde 1244 numaralı sandık başkanı olarak görev yapan Kâğıthane Belediye Başkanlığı’nda sekreter Ebru Doğan Katar’ı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Abone ol

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya seçim sonucunu değiştirmek ve sahte tutanak düzenlemek suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ebru Doğan Katar katılmadı.

Müvekkilinin beraatını isteyen Katar’ın avukatı, şunları söyledi: “Bu davalar yaklaşık 35 civarında olup aynı kalemden çıkarcasına yapılan tahrifatlı tutanaklara ilişkin açılmıştır. Müvekkil hakkında dosyada kesin ve inandırıcı delil yoktur. Yeterli araştırma yapılmadan davalar açılmıştır.”
Hürriyet'in haberine göre mahkeme, Katar’ı, ‘üzerine atılı suç sabit olduğu, suçun işleniş biçimi, şahsi, sosyal ve ekonomik durumu’ gerekçeleriyle 5 yıl ceza verdi. Geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki davranışları nedeniyle ceza, 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirildi.

SUÇSUZUM, O YAZI BENİM DEĞİL

Suçlamaları kabul etmeyen Ebru Doğan Katar 24 Mayıs 2014’teki ifadesinde şunları söylemişti: “Sandık görevlileriyle birlikte seçim bittikten sonra oyları sayarak sonuç tutanaklarını hazırladık. Hatırladığım kadarıyla gece saat 01.00 sıralarında sonuçları tutanağa bağladıktan sonra oy pusulaları bulunan torba ile sandık sonuç tutanaklarını Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettim. Tahrifata ilişkin yazı ve rakam örnekleri bana ait değildir. Seçim tutanaklarını benimle birlikte sandık kurulunda görev alan diğer arkadaşlar yazmışlardır.Tahrifat bulunuyorsa ben teslim ettikten sonra yapılmış olabilir.”

126, 136 YAPILDI İDDİASI

İstanbul Başsavcılığı’nca hazırlanan ve bilirkişi raporuna da yer verilen iddianamede, 1244 sayılı sandığa ilişkin tutanakta belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oy sayısı bölümünde Ak Parti sırasında onlar basamağındaki 2 rakamına ilave yapılmak suretiyle 126 sayısının 136 haline getirildiği iddia edilmişti. Yazı ile olan kısımdaki yirmi yazısının üstüne otuz yazıldığı belirtilmişti. Belediye meclisi üyeliği seçimi için olan bölümde aynı yöntemle AK Parti oylarının 119’dan 129’a çıkarıldığı ifade edilmişti.