BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Sancaktar Atatürk düşmanı mı? Kim bunlar?

Sancaktar Dergisi'nin 10 Kasım'da Akit gazetesi'ne verdiği ilan olay oldu. Sancaktar o ilanı neden verdi?

Abone ol

HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS- 10 Kasım'da Türkiye'nin dört bir yanında Atatürk'ün ölüm yıldönümü anılırken Sancaktar Dergisi, Akit'in arka sayfasına "Olmasaydın da olurduk" yazılı bir ilan verdi. Tepkilere neden olan bu ilan sosyal medyada da ortalığı karıştırdı.

Sancaktar Dergisi'nin Koç'un "olmasaydın olmazdık" sloganına gönderme yapan bu ilan üzerine derginin kurucularından Eyüp Gökhan Özekin'le konuştuk. İlanı neden verdiler, Twitter'daki tepkilere ne diyorlar, neden Akit ve iddia edildiği gibi bu dergidekiler  "Atatürk düşmanı mı?"

Haklarında çıkan iddiaları ilk kez İnternethaber.com'a cevaplayan Eyüp Gökhan Öztekin bakın neler söyledi:

Neden böyle bir ilan verdiniz?
Geçen sene Koç Grubu bütün gazetelere "olmasaydın olmazdık" diye bir ilan verdi. Bu İslami olarak da bilimsel olarak da sakıncalı bir ifade bana göre. Biz de hiçbir hakaret içermeyen, fıkhen doğru olmasına dikkat ettiğimiz bu ifadeyle ilan verdik. İslama göre Mustafa Kemal olmasaydı biz olur muyduk? Olurduk. Bilimsel olarak da öyle mi? Öyle. Biz de Koç'un reklamlarına nazire yapan, doğruluğuna inandığımız bu ilanı hazırladık. 

TWİTTER'DA CİNNET YAŞANIYOR!

Özellikle sosyal medyadan tepki yağdı ilana. Twitter'dan gelen tepkilere ne diyorsunuz?
"Dünya yuvarlaktır" diyen adamı bile idam etmek istediler zamanında. Biz de doğruyu söyleyince tepkiye neden oldu. Ama tepkinin de ötesinde evlatlarımıza, eşimize, annemize kadar çok büyük hakaretlere uğradık. Dini inançlarımıza hakaret edildi. Sosyal medyada şu an bir cinnet hali yaşınıyor. Tahammülsüzlük hat safhada. 

 
Göreceli olarak daha eğitimli, şehirli olarak ifade edilen laik, seküler kesim küfürlerle saldırıyor. Daha mütedeyyin kesimde biz bu şekilde bir küfür görmüyoruz. Bu bana bir kez daha ders oldu. Biz İslami duyarlılıktan bahsederken bu olay çok iyi bir örnek oldu. İslami kesimin gösterdiği tepkilerle, laik kesimin gösterdiği tepkiler arasında edep ve ahlak bakımından uçurum var.

ÖZELLİKLE KIZLAR GALİZ KÜFÜRLER EDİYOR 
 
Benim en çok üzüldüğüm konu kız çocuklarının bu kadar galiz küfür edebilmesi, kendinden geçmiş olması. Kemalizm'in toplumu getirdiği nokta budur. Kemalist bakış açıcıyla yetişen kesimin tahammülsüzlüğü ortada. Darbeler de bu tahammülsüz zihniyetin sonucu. Bu ideolojik algıdan kaynaklanıyor. Hepsi farklı mesleklerden, farklı yaşlardan ama tepki aynı şekilde.

KÜFÜRLER Mİ FİKİR? 
 
Bu seneki reklamlarda "Fikirler ölmez" diyor Koç Grubu. Ben bu zamana kadar Kemalist kesimden herhangi bir fikir görmedim. Küfürler mi hakaretler mi fikir? Twitter'da TT listesine girecek kadar çok hakarete maruz kaldık. Soyumuza dair bir hakaret içermeyen, küfür olmayan 3 tane twet gördüm. Şaşırdım, "heralde bunlar hakiki Kemalist değiller" diye düşündüm. 

TEHDİTLERDEN ÇEKİNMİYORUZ!

eyupgokhanozekin.jpg


Sosyal medyadan gelen tehditler de olduğunu gördük. Tehditler karşısında çekinmediniz mi? 
Eğer benim param olursa, her sene Koç Grubu nasıl ilan veriyorsa ben de buna benzer ilanları vereceğim. Bunun sakıncalı olduğunu da düşünmüyorum. Gelen tepkilerin çoğunda iktidar değişirse idam edileceğimi söylüyorlar. En iyi temenniler hapse girmem yolunda. Ben hapse girmekten çekinmiyorum. Tehditlerden çekinmiyoruz. 

"ATATÜRK'ÜN TARİHİMİZE ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Sizin bu ilanla Atatürk düşmanlığı yaptığınız iddia ediliyor. Atatürk düşmanı mısınız?
Bu ifade çok sevimli bir ifade değil. Mustafa Kemal'i sever miyim? Hayır sevmem. Bir çok inkılabın bu topraklara, tarihimize zarar verdiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal'in icaraatlerini beğenmiyorum, dünya okumasını paylaşmıyorum, geleceğe dair perspektifini onaylamıyorum. Ama bu Mustafa Kemal değil de başka biri de olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Atatürk düşmanı ifadesi hoş değil ama bunu bu şekilde algılamak isteyenler de böyle algılayabilir. 

NEDEN AKİT'İ SEÇTİLER?
 
 Akit'ten başka bir yere ilan vermeyi düşündünüz mü?
Birincisi böyle bir reklamı kabul edecek başka yayın organı olduğundan çok emin değilim. Belki Milat Gazetesi kabul edebilirdi ama onun dışında kabul edecek gazete olmazdı. 
 
Ekonomik gerekçeler de bir sebep oldu. Hürriyet bu ilanı kabul de etse bizim paramız yetmezdi biz bir Koç değiliz. Böyle riskli bir ilanı yayınlama cesareti göstermeleri takdire şayandır. 

twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra