BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL

Sanayicilerde AK Parti'den umutlu

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, sandık sonuçlarını değerlendirdi

Abone ol

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, milletvekili genel seçiminde AK Parti'nin elde ettiği başarının takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Kula, AK Parti'nin oylarını artırarak seçimden zaferle ayrıldığına işaret ederek, ''AK Parti'nin elde ettiği başarı takdir edilmeli. Bundan sonraki dönemde kendilerine başarılar diliyorum'' dedi.

Kurulacak kabinede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Balıkesir'den bir isim beklediklerini dile getiren Kula, şunları söyledi:

''Bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek olan isim Edip Uğur'dur. Şahsi düşüncem bu yöndedir. Kendisi sektörün içindedir. Ben Sayın Edip Uğur'un kabinede Balıkesir'i en iyi şekilde temsil edeceğine ve Balıkesir'e çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Uğur'un bakan olmasını arzu ediyorum.''

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula da seçmenlerin oylarını istikrardan yana kullandıklarını gördüklerini belirtti.

Yeni dönemde AK Parti'den anayasa çalışmalarını sürdürmesini beklediklerini söyleyen Kula, ''Yeni ve demokratik bir anayasa için başlatılan çalışmalar sonuçlandırılmalı. Şu an için öncelikli olarak beklentimiz bu yönde. Biz de iş dünyası olarak bu çalışmalara destek vermeye hazırız'' dedi.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz da AK Parti'nin sandıktan milletin teveccühünü kazanarak çıktığını, seçmenin AK Parti'ye ''Anayasayı tek başına yapma, uzlaşı ara'' mesajını verdiğini söyledi.

Balıkesir'den bir bakan çıkması için bugünden itibaren lobi çalışması başlattıklarını dile getiren Yavuz, ''Ticaret Odası olarak bu girişimimize tüm sivil toplum örgütlerimizin destek vermesini istiyoruz. Balıkesir'in bir bakanı olması için gerekirse Ankara'ya gidip yatarız'' diye konuştu.