BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,33
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sanal alemde 70 bin müzisyen

İletişim aracı internet, birçok amatör müzisyenin parçalarını dünyaya sunmasına imkan tanıyor.

Abone ol

Müzik yayınlama imkanı sunan dünyanın önde gelen paylaşım sitelerinden MySpace'in Türkiye ayağı MySpace Türkiye'nin verileri, amatör-profesyonel müzisyenlerin internet kullanımına gösterdiği ilgiyi gözler önüne seriyor.

Kayıtlı üye sayısı 1,3 milyona ulaşan MySpace Türkiye'ye geçen yılın ocak ayında 2,2 milyon olan ziyaretçi sayısı, bu yılın ocak ayında 4,6 milyona ulaştı. 70 bin civarında müzisyen profili bulunan MySpace Türkiye'de, bunların 3 bin kadarını, profesyonel müzisyenler oluşturuyor.

Kenan Doğulu, Yalın, Manga, Nil Karaibrahimgil, Emre Aydın, Ceza gibi her türden hemen tüm önde gelen müzisyenlerin MySpace profili bulunuyor. Türkiye'deki müzisyenler MySpace'i son derece etkin kullanıyor. Örneğin Demir Demirkan'ın ''maxi single'' olarak yayınlanan son çalışması, videolar halinde, kayıt öncesi aşamadan klibin ilk gösterimine kadar MySpace Türkiye'de neredeyse naklen yayınlandı.

Dünyada en önde gelen MySpace başarı hikayelerinden biri Arctic Monkeys'e aitken Türkiye'de Bedük, Yasemin Mori, Kreş ve 110 gibi isimlerin kariyerinde de MySpace'in katkısı büyük.

MySpace Türkiye özelinde internet, böylece hem ziyaretçi sayısıyla müzisyen ve plak şirketlerine üretilen eserlerin pazarlanmasına ciddi katkıda bulunuyor hem de yapımcılar için müzisyen veri tabanı yaratarak yeni yeteneklerin keşfinde önemli bir platform işlevi görüyor.