BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL

San Francisco'daki evsizlere "otobüs-duş"

"Lava Mae" girişimi, San Francisco'daki evsizlere otobüs içindeki duş ve tuvaletlerle hizmet veriyor. Kentsel dönüşümün hızlandığı şehirde kiraların arttığı ve evsiz sayısının 7 bini bulduğu belirtiliyor.

Abone ol

ABD'nin San Francisco kentinde seyyar bir duş evsizlere hizmet vermeye başladı.

"Otobüs-duş" buluşu, Google'ın 100 bin dolar bütçe ödül koyduğu yarışmanın finalisti Doenice Sandoval'ın fikriydi.

Pazarlama uzmanı Sandoval, Lava Mea adlı bu girişimle kentteki yaklaşık 7 bin evsizin temel ihtiyaçlarını güvenli ve hoş bir ortamda karşılamalarını hedefliyor.

Sandoval'ı bu fikre götüren ise başına gelen bir olay olmuş. Bir gün yolda evsiz bir kadının "Hiçbir zaman temiz olamayacağım" diye ağlaması, pazarlama uzmanını harekete geçirmiş.

Bu yıl içinde otobüs sayısını dörde çıkarmayı planladığını belirten Sandoval, başka ülkelerden kişilerin de girişimiyle çok ilgilendiğini ve aynı uygulamayı yapmayı düşündükleri söylüyor.

Yazdan beri mobil tuvalet ve duş imkanı sağlayan otobüs, haftanın dört günü evsizlerin yoğun olduğu bölgelere giderek hizmet veriyor.

Silikon Vadisi'ndeki Google, Facebook ve Twitter gibi büyük şirketlerin çalışanlarının çoğu San Francisco'da yaşıyor. Teknoloji sektöründeki yükseliş nedeniyle, özellikle son iki yılda, bölgede kentsel dönüşüm artıyor ve kiralar giderek yükseliyor.