BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'un köyleri hizmete doyacak

Samsun'da, KÖYDES projesi kapsamında 40 köyde parke taşı döşeme çalışmalarının başladı.

Abone ol

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, KÖYDES projesi kapsamında 40 köyün içinde parke taşı döşeme çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Karakurt, KÖYDES projesi kapsamında köylere yaptıkları hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini ve 2010 yılında bir ilke imza atarak köy içlerinde (yolları ve meydanları) parke taşı döşeme çalışmalarını başlattıklarını duyurdu.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan köy içi parke taşı döşeme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Karakurt, köyleri daha temiz, güzel ve sağlıklı bir yer haline getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Köy içi parke taşı döşeme çalışmaları konusunda ilçe kaymakamları ve İl Genel Meclis üyeleriyle yaptığımız istişarelerde konuyu değerlendirdik ve sorunları hep birlikte çözmenin çabası içinde olduk. Bu anlamda köy yolarında başlattığımız köy içi parke taşı döşeme çalışmalarımıza hız verdik. Yıl sonuna tamamlanması planlanan çalışmaların sonrasında köylerimizin daha sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşacağını düşünüyoruz" dedi.

Çalışmaların yapıldığı köydeki köy sakinleri ise yollarına parke taşı döşenmesinden çok memnun olduklarını belirten Karakurt, "Yağan yağmurlarda yıllardır çamur içinde kalıyoruz. Döşenen bu parke taşları ile bu sorun ortadan kalkacak. Çalışmaları yürüten İl Özel İdaresi'ne, kaymakamlara ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerine teşekkür ederiz" diye konuştu.