BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung'un dayanıklı telefon serisi

Samsung’un dayanıklı telefon serisi Xcover uzun bir aradan sonra tekrar yeni modeliyle karşımızda.

Abone ol

Xcover 3 geçen yıl tanıtılan Samsung Galaxy S5 Active modeliyle aynı sağlamlık sertifikalarına sahip olan bir cihaz.

Akıllitelefon.com sitesinin haberine göre IP67 sertifikasıyla suya karşı dayanıklı bir yapıya sahip olan akıllı telefon, MIL-STD 810G sertifikasıyla da tuz, toz, nem, yağmur, titreşim, güneş radyasyonu, şok ve darbelere karşı dirençli bir kasa barındırıyor.

NEDİR BU IP67 SERTİFİKASI?

IPXX şeklinde kodlanan numaralar cihazın suya ve toza ne kadar dayanıklı olduğunu belirtir. IP’den sonra gelen ilk rakam toza, ikinci rakam ise suya dayanıklılık seviyesini gösterir. Örnek vermek gerekirse suya ve toza karşı kısmi koruma sağlayan Xperia Z2 IP58 sertifikasına sahiptir. İlk rakam olan 5, cihazın normal şartlarda karşılaşabileceğiniz miktarda toza karşı dayanıklı olduğu ancak tamamen geçirmez olmadığı anlamına gelir. İkinci rakam olan 8 ise, cihazın suya girmeye yani su birikintisine düşmeye karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor ki genellikle sınır olarak 3 metre gösteriliyor.

IP58
5: Toz geçirmeye karşı korumalı.
8: 1 metreden fazla derinlikte de çalışabiliyor. Genellikle sınır olarak 3 metre.
IP67 (Xcover 3)
6: Toz geçirmez.
7: 1 metreye kadar derinlikte çalışabilir.

GALAXYXCOVER3

Xcover 3’te 4.5-inç büyüklüğüne 800 x 480p çözünürlüklü LCD ekran mevcut. 1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili akıllı telefonun belleği ise 1,5 GB RAM ve 8 GB artırılabilir dahili depolamaya sahip. Samsung’un hem daha rahat kullanım hemde sağlamlığı için fiziksel butonlar kullandığı dayanıklı telefonun arka kamerası 5.0 MP ön kamerası ise 2.0 MP çözünürlüğe sahip. İşletim sistemi sürümü Android 4.4 KitKat olan Xcover 3’te bunlara ek olarak NFC, LTE desteği, 2.200mAh kapasiteli pil ve Knox güvenlik uygulamasına yer veriliyor.Samsung telefonun tuşlarına kısayol atamaları yapmayı da unutmamış. Home butonuna kısa süreli basma ile LED flaş devreye giriyor. Home butonuna yapılan çift basmada ise kamera harekete geçiyor.

Xcover 3 önümüzdeki günlerde başlayacak CeBIT 2015’te sergilenecek. Çıkış tarihi henüz belirtilmeyen telefonun fiyatı 260€ olacak.