BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  GÜNCEL

Samsung'da 16 milyon Euro'luk rüşvet skandalı!

Samsung'un patlayan Note 7'den sonrada bu kez rüşvet skandalı ile gündeme geldi. Şirketin Başkan Yardımıcısı Jay Y. Lee bürokratlara 16 milyon euro rüşvet vermekle suçlanıyor.

Abone ol

Güney Kore'deki rüşvet skandalı Samsung'un da başını ağrıtıyor. Şirketin Başkan Yardımıcısı Jay Y. Lee bürokratlara 16 milyon euro rüşvet vermekle suçlanıyor.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un başı patlayan Note 7 olayından sonra bu sefer de rüşvet iddiaları ile dertte.

Güney Kore'nin siyasi tarihindeki en büyük rüşvet skandalı olarak da anılan ve Devlet Başkanı Park Geun-hye meclis oylaması sonucu geçici olarak görevinden alınmasına neden olay Samsung'a da sıçradı.

"16 MİLYON EURO RÜŞVET VERDİ"

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Le, Devlet Başkanı'nın hapisteki baş danışmanına 16 milyon euroluk bir rüşvet vermekle suçlanıyor.

"TİCARİ AVANTAJ SAĞLADI"

Samsung'un "bağış" adı altında ülke başkanının vakıflarına gönderilen yüklü paralar karşılığında, önemli ticari avantajlar kazandığı sıkça dile getirilen iddialar arasında.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Savcı, Jay Y. Lee'yi de resmen suçlamış durumda. Soruşturmaya devam eden Savcılığın Lee ile ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.  Aynı haberlerde Jay Y. Lee'nin cuma günü bu skandal hakkında 22 saatlik bir soruşturmadan geçtiğinin de altı çiziliyor.