BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung sonunda bunu da yaptı

Teknoloji denildiğinde akla ilk gelen akıllı telefonlar hızla gelişimini sürdürürken yerinde sayan pil teknolojisinin kaderini Samsung değiştirdi.

Abone ol

Akıllı telefonların en çok eleştirilen yönlerinden biri olan piller günümüzde her ne kadar “yetmez ama evet” seviyesine ulaşmış olsa da Samsung ’un yeni pil teknolojisi bu gidişe bir dur dedi.

Son birkaç senedir karşımıza çıkan esnek ekran teknolojisi konusunda çalışmaları olduğunu bildiğimiz Samsung geliştirdiği yeni pil ile bu alanda ilk ve oldukça iddialı olacağının sinyalini verdi.

Tam bir silindir olana kadar bükülebilen Samsung ’un yeni pili görenleri şaşırtmayı ve alkış almayı başardı. Seul’da gerçekleşen InterBattery 2014 fuarında görücüye çıkan Samsung ’un yeni esnek ve katlanabilir pili konusunda teknik bir açıklama yapılmasa da G for Games’in raporuna göre Samsung ’un yeni pil teknolojisinin altında değiştirile kök hücreler ve ileri teknoloji malzemeler bulunuyor.

Bu teknoloji her ne kadar teknolojiseverleri heyecanlandırmayı başarsa da pil ömrünün, enerji süresi gibi oldukça önemli faktörler henüz belirli değil. 2017 itibari ile seri üretiminin gerçekleşeceği düşünülen esnek piller bizlere şimdiden gelecek cihazlar hakkında ufak tüyolar veriyor.

Samsung’un son bombalarından biri olan Note 4’ü yakından