BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da çöp sorununa ödüllü çözüm

Gelirinin yarısını çöpe yatıran Samsun İlkadım Belediyesi bu sorunu çözmek amacıyla ilginç bir yönteme başvuracak.

Abone ol

Belediyelerin en büyük hizmetlerinden biri çöp toplamak, aynı zamanda en büyük de gider. Gelirinin yarısını çöp hizmetine yatırmak zorunda kalan Samsun İlkadım Belediyesi bu sorunu halkı bilinçlendirerek çözmek için harekete geçti.

Çöp giderlerini azaltmak isteyen belediye geri dönüşüm için mahallelerde yarışmalar düzenlenecek.

Yarışma ile ilgili bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çöp giderlerini azaltmanın bir yolunun da geri dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Başkan Demirtaş, "Geri dönüşüm, bizim gibi geri kalmış ülkelerde üzerinde durulması gereken bir husus. Hem paramız yok, hem fakiriz ama bu arada da bütün şaraptır, poşettir, plastik çöpleri depolu sahalarda koyacak yer arıyoruz. Geri dönüşüm çerçevesinde atıkları ayrı toplamak suretiyle çöpü kaynağında toplamak hem milli ekonomiye hem de kent ekonomisine katkı sağlayacak. Özellikle kağıt noktasında ormanlarımızın kesilmesine de bu anlamda engel olmuş olacağız. Bunu da çok önemsiyorum. Halkı bilinçlendirmek için ödüllü yarışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu işe önem veren mahalle sakinlerimizi ödüllendirmek istiyoruz. Bunun için de ciddi çalışma içindeyiz. Önümüzdeki günlerde genişleterek uygulayacağız." şeklinde konuştu.

Belediyenin gelir gider bütçesini dengeleyebilmek için tasarrufa yöneldiklerini söyleyen Demirtaş, işe, temizlik işlerindeki yüksek maliyeti kısmakla başladıklarını ifade etti. Bu maliyeti aşağıya çekebilmek için krediye başvurduklarını belirten Demirtaş, temizlik araçları alıp hizmeti kendilerinin vermeye başladıklarını kaydetti. Bu sayede çöp maliyetinin azaldığına işaret eden Demirtaş, bunu daha da düşüreceklerini vurguladı.