BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın olay olan sözleri

SAMSUN Valisi Osman Kaymak, bir panelde söylediği sözlerle sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Vali Osman Kaymak, okul müdürlerine "öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun" dedi. Tepki çeken sözler için açıklama geldi.

Abone ol

SAMSUN Valisi Osman Kaymak 'öğrencinin terbiye amacıyla oknabileceğini' söylemisi olay yarattı. Bu sözler valinin 'şiddete' geçit verdiği şeklinde yorumlanınca sosyal medyada kıyametler koptu. Bunun üzerine Vali Kaymak'tan 'yanlış anlaşıldım' mealinde yeni bir açıklama geldi.

Samsun Valisi Osman Kaymak olay yaratan konuşmayı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Geleceğin eğitiminde yönetici rolleri' başlıklı panelde yaptı. Okul müdürlerine yönelik konuşma yapan Vali Osman Kaymak'ın sosyal medyayı karıştıran sözleri şöyleydi:

"Bu söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın, eskiden olduğu gibi öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. Bu konuda şikayetler edilir. Malum küçük konularda hemen dilekçe yazıyorlar. Veli, ‘öğretmen öğrencimizi dövdü, şikayetçiyim, çocuğumun kulağını çekti' diyor. Terbiye amaçlı eğer öğretmen arkadaş psikopat değilse, o çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz o konuda her zaman öğretmenin ve sizin yanındayız." 

VALİ OSMAN KAYMAK'TAN AÇIKLAMA
Olay olan sözler için valiliğin resmi sitesi üzerinden yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Vali Kaymak’ın konuşmasında kullandığı ifadelerin bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yanlış anlaşılmalara neden olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

-"Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın konuşmanın anlamsal bütünlüğü incelendiğinde; iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin önemi üzerinde durulduğu görülecektir. Ayrıca konuşmasında; veli, öğretmen ve öğrenci arasında yapıcı disipline dayalı bir ilişkinin gerekliliğinin şart olduğu ve bu çerçevede geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aldığı eğitim ve öğretimde hem akademik, hem de sosyal anlamda çocukların gelişimine olumlu etkisi olacağından bahsedilmiştir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin pedagojik gerçeklere dayanan, etkili ve kaliteli bir eğitim alması en önemli önceliklerimizdendir. Söz konusu konuşmada bir öğretmenin öğrenciye şiddet uygulayabileceği anlamı kesinlikle kast edilmemiştir."

SEVGİ VE İLGİ ÖNCELİKLİ
Çocuğa yönelik şiddet ile ilgili adli çalışmaların hemen yapıldığının da belirtildiği açıklamada, "Çocuk eğitiminde 'sevgi'nin ve 'ilgi'nin birinci derecede önemli olduğunun farkında olarak okullarımızda oluşabilecek 'çocuğa şiddet' içerikli tüm şikayetlere kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, idari ve adli yönden gereken soruşturmalar vakit kaybedilmeden yapılmaktadır. Bundan sonrada olmasını hiçbir zaman istemediğimiz, çocuklarımızın sağlıklı gelişimini engelleyebilecek her türlü olay önceden olduğu gibi titizlikle incelenecektir" denildi.

Açıklamanın finalinde şu satırlar yer aldı: "Bu minvalde her zaman, her konuda şiddete karşı tavır alınacağı vurgusuyla okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin, öğrencilerimize sevgiyle yaklaşıp, gerektiğinde başlarını okşayarak, varsa sorunlarının dinlenip çözümler üreterek uzlaştırıcı olma yönünde Valimiz Sayın Osman Kaymak tarafından tavsiyelerde bulunulmuştur".