BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL

Samsun'un sel sonrası hali perişan

Yaraların sarılmaya çalışıldığı şehirden sel, hortum, cenaze ve dram haberleri geliyor

Abone ol

Samsun'da yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken gelen yeni gelişmeler hız kesmiyor. Son olarak sel felaketinde ölenlerin sayısının 10'a yükseldiği açıklandı.

Canik ilçesindeki Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında çalışma yapan arama kurtarma ekipleri, çocuk cesedi buldu. Yapılan inceleme sonrası cesedin, kayıp olduğu bildirilen 9 yaşındaki Berkay Bütüner'e ait olduğu tespit edildi.

GENEL DURUM

Sular çekildikçe Samsun'un içler acısı hali gözler önüne seriliyor. Ayrıca baskınlarda ölen 9 kişinin cenazeleri bir bir kaldırılıyor.

Şehrin içine düştüğü durum fotoğraf karelerine sığamazken yeni mucizeler ortaya çıkıyor. Son olarak kayıpları arama çalışmalarının devam ettiği şehirde yeni bir sel baskını daha meydana geldi.

SEL BASKINI

Alaçam ilçesinde gece etkili olan yağış sonrası köy grup yolu ulaşıma kapandı, bazı evleri su bastı, ekili tarım arazileri zarar gördü.

samsun.20120705145142.jpg

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yağıştan etkilenen ilçeye gelerek merkez ile Kızlan, Gökçeboğaz, Karlı ve Kışlakonak köylerinde inceleme yaptı, yetkililerden ve vatandaşlardan bilgi aldı.

samsun2.jpg

Aksoy, incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki etkili yağışın tarım arazilerine, yollara ve elektrik hatlarına ciddi zarar verdiğini söyledi.

sams3.jpg

Tüm birimlerini ilçeye yönlendirdiklerini ifade eden Aksoy, "Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Kapanan Kızlan grup yolunun açılmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En sevindirici taraf, herhangi bir can kaybının olmaması" dedi.

sams5.jpg

Aksoy, yaraları en kısa zamanda sarmayı ve halkın günlük yaşamına dönmesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

KAYIPLAR ARANIYOR

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]Samsun’daki sel felaketinde kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürerken kayıplardan birinin cesedinin bulunduğu açıklandı. Böylelikle yaşanan sel felaketinde 10 kişi hayatını kaybederken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Sel felaketinin en çok hasar verdiği yerlerden birisi olan Kuzey Yıldızı Konutları’nın yanından geçen Yılanlı Dere’de çöken köprünün altında kalan otomobiller çıkartılırken, balık adamlar da kayıp olan 2 kişiyi Mert Irmağı ile Yılanlı Dere’nin birleştiği yerde arama çalışmaları yapıyor.

11.20120705134528.jpg

SELDEN SONRA HORTUM VURDU

Sinop'ta 2 gün önceki sağanak yağış ve Samsun'da dün etkili olan sağanak yağış sonrası denizde hortum oluştu.  Sinop ve Samsun'daki hortumu gören vatandaşlar cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi.

DAHA BÜYÜK SEL FELAKETİNİ BARAJ ÖNLEDİ

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

9 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketinin daha büyük facialarla sonuçlanmasının Devlet Su İşleri'nin yaptığı baraj engel oldu.
Samsun'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketinin ardından Yılanlıdere mevkisine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından baraj yapılmıştı.

Dün gecesi sel faciasının boyunun büyüklüğüne ise söz konusu baraj engel oldu. Yüksek kesimden gelen su baskına baraj engel oldu.

baraj.jpg

Barajı doldurarak üzerinden akan sular ise sel baskınlarını sebep oldu. Sel suları nedeniyle ise barajda çatlama ve bazı bölümlerinde ise yıkılma oldu. Kısa sürede barajın alt kapaklarından sular tahliye edildi ve yıkılmasına engel olundu. Sel felaketi dolayısıyla büyük çapta maddi hasarlar meydana geldi.

yol.jpg

Yollar çöktü, araçlar sürüklendi evler sular altında kaldı. 9 kişinin öldüğü 1 çocuğun ise kaybolduğu sel felaketindeki yaşadığı dehşeti anlatan Serkan Şık, "Evimizin balkonundaydık. Bağırma sesleri duyduk. Mahalleli olarak Yardıma koştuk. Halat ve iplerler insanların sudan çıkardık. Kurtardıklarımızın biri şoktaydı. 20'yi yakın araç su içindeydi. Kıyamet yaşadık burada" dedi.

araç.jpg

Vatandaşlar ise barajın Samsun'da daha büyük faciayı önlediğini ifade ettiler.

CENAZELER BİR BİR KALDIRILIYOR

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

Yaraların sarılmayan başlanmasının ardından cenzaeler bir bir kaldırılmaya başlandı. Göz yaşlarının sel olduğu cenazelerde yeni dram ve mucizeler ortaya çıkıyor.

MİNİK BEDENLER TOPRAĞA VERİLDİ

Sel felaketinde hayatını kaybeden Yılmaz ailesinin iki çocuğu, Samsun'un Havza ilçesi Çiftlik köyünde toprağa verildi.

12.20120705134829.jpg

EŞİM SAĞ ÇIKARTILDI

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yaşadıkları dehşeti anlatan baba Recep Yılmaz, "Saat 23.00’da polis araçlarından yapılan anonsla dışarıya çıktım.

123.20120705144502.jpg

Daha sonra suyun fazlalaştığını görünce eve girdim ve 6 yaşındaki kızım Azize’yi merdivenlere kadar çıkarttım. Geri döndüğümde camın patlaması sonu içerisi su ve balçık dolduğu için kapıyı açamadım.

4565.jpg

Eşim ve iki çocuğum içeride kaldılar. Saat 05.30’da kurtarma ekipleri tarafından eşim sağ çıkartıldı. Ancak, çocuklarımın ikisi de kurtaramadık" dedi.

2 ÇOCUK, 1 BABA

Sel felaketinde iki oğlu birlikte kapıcı dairesinde hayatını kaybeden Kenan Yazıcı (40) toprağa verildi.

kenan.jpg

Kenan Yazıcı için Yeşilova Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı. Kenan Yazıcı’nın cenazesi Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

canz.jpg

Kenan Yazıcı’nın oğulları Mücahit Yazıcı (16) ve Hüseyin Bedirhan Yazıcı (10) ise ayrıldığı eşi Selma Baş’ın memleketi Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde toprağa verildi.

BABA YALNIZ DEFNEDİLDİ

DERE İNTİKAMINI BÖYLE ALDI

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

8 Haziran 2012'de Canik'de açılan bir AVM, sular altında kaldı. Dağ oyularak, ortasından geçen derenin ıslah edilmesi ile kazanılan arsanın üzerine yapılan AVM, daha henüz bir ayını bile doldurmadan yanlış yer seçiminin kurbanı oldu. AVM'de bulunan mağazalardan birinin çalışanlarının çektiği fotoğraflar yağmur sonrası durumu çok net bir şekilde gözler önüne seriyor.

s12.jpg

 "Retail Park" (açık alan) konseptinde tasarlanmış AVM'nin koridorları, meydanı yağan yağmurun ve taşkının etkisiyle göle dönmüş durumda.

s15.jpg

SEL SULARI DUVARLARI YIKTI

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da yaşanan felaketin büyüklüğünün görüntüsünü bir vatandaş çekti. Görüntülerde selin acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıkarken, video dikkatlice izlendiğinde acı bir gerçek daha ortaya çıktı.

Samsun'da sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu oluşan sel Gazi Mahallesi ve Yeşilova Mahallesi'ndeki evlerde büyük hasara yol açtı. Sel suları taşkın olarak geldiğinde akacak yer bulamadığı için karşısına çıkan evin duvarını yıkıp, içinden geçtiği açıkca anlaşılıyor. Suyun aktığı istikamette yolun ortasında bulunan evlerin engel olması nedeniyle de selden sonra bu görüntüler ortaya çıktı.

. Görüntülere dikkatlice baktığınızda yine, sokağın bittiği yerdeki evlerin sağ tarafında da yukarıdan gelen bir sokak olduğu görülüyor. Her iki istikametten gelen suların da "L" şeklinde biten sokağın sonunda biriktiği ve evlerin duvarını yıkarak geçtiği açıkça anlaşılıyor...