BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  GÜNCEL

Şampuanın içinden öyle bir şey çıktı ki!

3 ay önce polisin bir eve yaptığı operasyonda ele geçirilen 1 ton sahte şampuanın yapımında tavan boyası kullanıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Adana'da yaklaşık 3 ay önce polisin bir eve yaptığı operasyonda ele geçirilen 1 ton sahte şampuanın yapımında tavan boyası kullanıldığı ortaya çıktı.

Nisan 2011'de Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, F.K. isimli şahsın evinin bir bölümünde sahte deterjan ve şampuan ürettiği ihbarını aldı.

Bunun üzerine merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'ndeki evi ve şahsı bir süre takip eden polis, zanlının şampuan ve deterjanları piyasaya süreceği 9 Nisan 2011 günü baskın düzenledi. Yapılan baskında yaklaşık 2 ton sahte deterjan ve şampuan ele geçirildi. Yapılan aramada zanlının piyasada çok sayıda ünlü markanın etiketlerini ve şampuan kutularını hazırladığı ortaya çıktı.

Polis, ele geçirilen malzemelerin içeriğini öğrenmek için tahlile gönderdi. Yapılan incelemede yaklaşık 1 ton sahte şampuanın yapımında tavan boyası kullanıldığı ortaya çıktı. Zanlı, "Markalar Kanunu'na muhalefet ve halk sağlığını tehdit etme" suçlarından adliyeye sevk edilmiş, para cezası ile serbest bırakılmıştı.