BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final için avantaj Barcelona ve Porto'da

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona deplasmanda Paris St-Germain'i deplasmanda 3-1 yenerek turu neredeyse ilk maçta garantiledi. Gecenin sürprizini ise Bayern Münih'i sahasında ayn skorla yenen Porto yaptı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan maçlarda rakiplerini 3-1 yenen Barcelona ve Porto yarı final için avantaj sağladı.

Deplasmanda Paris St-Germain'i yenen Barcelona turu neredeyse garantiledi. Sahasında Bayern Münih'i mağlup eden Porto ise şu ana kadar çeyrek final maçlarındaki en büyük sürprize imza attı.

Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olarak görülen Barcelona, Paris St-Germain karşısında rahat bir galibiyet aldı.

Barcelona rakibi karşısında yüzde 64 oranında topa sahip oldu; şutlarda 11-8, kaleyi bulan şutlarda da 6-4 üstünlük sağladı. Barcelona'nın golleri sahanın yıldızı Suarez (2) ve Neymar'dan geldi. Messi'nin bir şutu da direkten döndü.

Paris St-Germain'in tek golünü de, Barcelona'dan Mathieu kendi kalesine attı.

Cezalı golcüsü İbrahimovic ve orta saha oyuncusu Verratti'den yoksun sahaya çıkan Paris St-Germain, en önemli defans oyuncusu Thiago Silva'nın da 21. dakikada sakatlanıp çıkmasının ardından güçlü rakibi karşısında çaresiz kaldı.

Dün akşam fileleri iki kez havalandıran Suarez son 15 maçta 13 gol attı. Barcelona turu geçerse, son sekiz sezonda yedinci kez yarı finale çıkmış olacak.

Paris St-Germain ise bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini aldı. İbrahimovic rövanş maçında oynayacak olsa da, Fransız ekibinin turu geçmesi çok zor görünüyor.

Quaresma iki gol attı, Porto sürpriz yaptı

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sürprizi ise Porto'dan geldi.

Portekiz takımı, kupanın favorileri arasında gösterilen Bayern Münih'i, eski Beşiktaşlı Quaresma'nın sekiz dakikada attığı biri penaltıdan iki golle, 3-1 mağlup etti.

Porto'nun diğer golü Martinez'den, Bayern Münih'in tek golü ise Alcántara'dan geldi.

Defansta yaptığı inanılmaz hatalar, Almanya şampiyonuna çok pahalıya mal oldu.

Yıldız oyuncuları Robben, Ribery ve Schweinsteiger'den yoksun sahaya çıkan Bayern Münih topa yüzde 69 oranında sahip olsa da; şutlarda 6-5, kaleyi bulan şutlarda da 4-3 gerideydi.

Eski bir kaleci olan Porto Teknik Direktörü Julen Lopetegui, futbolculuk yıllarında Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın takım arkadaşıydı. Lopetegui dün akşamki maç sonrası başarılı taktiği nedeniyle otoritelerden övgü aldı.

Porto, Jose Mourinho yönetiminde Avrupa Şampiyonu olduğu 2004'ten bu yana Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkamadı.

Bayern Münih ise dün akşamki karşılaşmaya kadar Portekiz'de oynadığı 11 maçı da kaybetmemişti.

Rövanş maçları haftaya

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde önceki gün oynanan maçlarda Atletico Madrid ile Real Madrid 0-0 berabere kalmış, Juventus ise Porto'yu 1-0 mağlup etmişti.

Kupada çeyrek final rövanş maçları önümüzdeki hafta...Barcelona-Paris St-Germain ve Bayern Münih-Porto maçları Salı, Real Madrid-Atletico Madrid ve Monaco-Juventus maçları ise Çarşamba günü oynanacak.

Yarı final maçlarının tarihleri 5-6-12 ve 13 Mayıs.

Final maçı ise 6 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.