BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi: Roma ve Porto'dan gol yağmuru

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Roma rakibi CSKA Moskova'yı 5-1 yenerken, Portekiz ekibi Porto BATE Borisov'u 6-0 mağlup etmeyi başardı. Günün maçı Bayern Münih-Manchester City karşılaşmasını ise Alman ekibi 1-0 kazandı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Roma rakibi CSKA Moskova'yı 5-1 yenerken, Portekiz ekibi Porto BATE Borisov'u 6-0 mağlup etmeyi başardı.

E grububunda ilk karşılaşmasına çıkan İtalyan ekibi Roma'da Fildişi Sahili'nden Gervinho iki gol birden bulmayı başardı. Rus rakibini farklı skorla geçerek grup liderliğine oturan Roma böylece üç yıl ara verdiği Şampiyonlar Ligi'ne hızlı bir geri dönüş yapmış oldu.

Maçın ilk 30 dakikasına 4 gol birden sığdırmayı başaran Roma, Stadio Olimpico'daki Rus taraftarları da kızdırdı. Maçın ikinci yarısında tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle oyun bir süre durdu.

Karşılaşmada gol perdesini Juan Iturbe 6. dakikada açtı. Sadece 4 dakika sonra Gervinho'nun ilk golü geldi ve fark 2'ye çıktı. 20. dakikada ise Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon üçüncü golü bularak farklı galibiyetin sinyalini verdi.

Gervinho 31. dakikada ikinci golünü buldu ve Roma ilk yarıyı 4 - 0'lık üstünlükle tamamladı. 50. dakikada CSKA Moskova'nın savunma oyuncusu topu kendi kalesine gönderince fark 5'e çıktı.

CSKA'nın tek golü ise 82. dakikada Ahmed Musa'nın ayağından geldi.

Porto 6-0 BATE Borisov

Portekiz ekibi Porto, Yacine Brahimi'nin üç gol birden bularak hat-trick yaptığı maçta Belarus takımı BATE Borisov'u farklı mağlup etti.

Takımların H grubundaki ilk karşılaşmasında BATE Borisov savunmasının ilk dakikalardaki hatası pahalıya mal oldu ve Yacine Brahimi 5. dakikada ilk golünü buldu.

Erken gol yiyen BATE Borisov oyun disiplininden uzaklaşınca fark geldi.

Bayern Münih 1-0 Manchester City

Günün merakla beklenen karşılaşmasında ise gülen taraf Alman ekibi Bayern Münih oldu.

Allianz Arena'daki karşılaşma denk güçlerin mücadelesi olarak başladı. Premier Lig şampiyonu Manchester City rakip kaleyi çokça yoklasa da Alman kaleci Manuel Neuer, Edin Dzeko ve David Silva'ya geçit vermedi.

Manchester City kalecisi John Hart da maçın son dakikalarına kadar Thomas Müller ve Arjen Robben'in ataklarına direnmeyi başardı ve üst üste güzel kurtarışlar yaptı.

Ancak son dakikalarında Bayern orta sahasından hücuma katılan Jerome Boaten Hart'ı geçmneyi başardı ve takımının E grubundaki ilk karşılaşmasından 3 puanla ayrılmasını sağladı.

Barcelona 1-0 Apoel

Katalan ekibi Barcelona ise evinde ağırladığı Kıbrıs takımı Apoel'i savunma oyuncusu Gerard Pique'nin golüyle geçmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi maratonuna 3 puanla başladı.

28. dakikada Barcelona'nın kazandığı serbest vuruşta Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin ceza sahasına doğru ortaladığı topa Pique kafasıyla vurdu ve takımına galibiyeti getiren tek golü kaydetti.

Maçın ikinci yarısında Apoel kontra ataklarla tehlikeli olsa da Barcelona savunması gole izin vermedi.

Dün oynanan diğer maçların sonuçları ise şöyle:

Ajax 1 - 1 Paris Saint-Germain

Chelsea 1 - 1 Schalke 04

Maribor 1 - 1 Sporting Lisbon

Athletic Bilbao 0 - 0 Shakhtar Donetsk