BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  GÜNCEL

Koç Grubu'ndan Samanyolu iddiasına yanıt!

Rahmi Koç'un cemaate yakın Samanyolu TV'ye ortak olmayı istediği iddiasına yanıt veren Koç Holding yazılı bir açıklama yaptı...

Abone ol

Koç Holding'in Samanyolu TV'ye ortak olmak için teklif verdiği yönündeki iddialara yalanlama geldi. Koç Holding'ten yapılan açıklamada, bu iddiaların tümü ile gerçek dışı olduğu belirtildi.

Bir dönem Fetullah Gülen cemaatinin en önemli isimlerinden olan Latif Erdoğan katıldığı televizyon programında Rahmi Koç'un Samanyolu TV'ye ortak olmayı istediğini öne sürmüştü. Latif Erdoğan bu isteği bizzat Fetullah Gülen'in kendisine açıkladığını söyleyerek şaşkınlık yaratmıştı. Koç Grubu'ndan gelen açıklamada ise Latif Erdoğan'ın iddiası kesin bir dille yalanlandı.

Koç Holding'in internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde basın ve yayın organları üzerinden Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un geçmişte Samanyolu Televizyonu’na ortak olmak için  teklif verdiği yönünde bir iddia ortaya atılmıştır.

Hiçbir dayanağı olmayan; tümüyle gerçek dışı bu söylemlerin hayal gücünün sınırlarını zorlayan ifadeler ile dile getirildiğini görmek bizi bir açıklama yapmak zorunda bırakmıştır. İddia sahibinin belirttiğinin aksine, hiçbir tarihte böyle bir teklif yapılmamıştır. Bu vesileyle tüm bu asılsız iddiaların ve haberlerin en yakın zamanda sona ereceğini umar, tüm gerçek dışı söylemler karşısında hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz."

27801.jpg