BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar'dan Meclis içinde canlı bomba uyarısı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, HDP'li vekillerin canlı bombaya dönüşebileceği uyarısını yaptı.

Abone ol

TBMM'de güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen AK Partili Şamil Tayyar, "Yarın bunlar parlamentoda canlı bomba gibi hareket ederlerse bunu kim önleyebilir?" dedi.

24 TV'ye konuşan Şamil Tayyar, canlı bombanın 'taziye'sine giden HDP'li vekilin tutumunu yorumladı. İşte Şamil Tayyar'ın o açıklamaları:

"YA HDP'Lİ VEKİLLER MECLİS'TE CANLI BOMBA GİBİ HAREKET EDERLERSE?"

Bütün Türkiye ayağa kalkmışken HDP Van Milletvekili'nin o "taziye" ziyaretinden sonra HDP adına bir açıklama yapıldı. O daha da bir faciaydı. İnanılır gibi değil. O açıklamayı da görünce, milletvekili olarak hayıflanıyorum. Biz bu HDP'li vekillere ne kadar güvenebiliriz, Onlar Meclis'in yüce çatısı altında görev yaparken ben de, sizler de güven altında mıyız? Bu bir risk, tehlike oluşturur mu diye düşünmüyor değilim. Yani bu kafadaki bir insanın, o 29 kişinin hayatını kaybettiği olaydaki canlı bombadan ne farkı var? Yarın bunlar parlamentoda canlı bomba gibi hareket ederlerse bunu kim önleyebilir? Meclis'te de çok sıkı tedbirler alınması gerektiği kanaatindeyim.

"MECLİS'TE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMALI, VEKİLLER X-RAY CİHAZINDAN GEÇMELİ"

Meclis'te güvenlik önlemleri kesinlikle artırılmalı. Buna milletvekilleri de dahil edilmeli. Nasıl herhangi bir milletvekili bir AVM'ye gittiğinde her vatandaş gibi o x-ray cihazından geçiyorsa, Meclis'e girerken de x-ray cihazlarından geçebilirler. Bu, milletvekillerinin haklarına ve hukukuna halel getirmez. "Ben milletvekiliyim, üstümü aratmam" demek doğru değil. X-ray cihazından geçersiniz, bu zor bir şey değil ki.

"GENEL KURUL'A SARHOŞ VE SİLAHLA GELEN VEKİLLER VAR"

Ben bu manada çok ciddi bir şekilde tedbir alınması gerektiği kanaatindeyim. Çok sayıda milletvekilinin tabancası var. Onlar Genel Kurul'a tabancayla giriyorlar. Girenler var. Biz bunları zaman zaman görüyoruz.  Hatta bazen gece oturumlarında meyhaneden kopup, Genel Kurul çalışmalarına katılan, sarhoş gelen milletvekilleri var.

Düşünün, hem sarhoş, hem kafası bozuk, hem de silahlı... Bunun yarın ne yapacağını kim nasıl kestirebilir? Dolayısıyla milletvekillerini de kapsayan ciddi bir güvenlik tedbirine ihtiyaç var diye düşünüyorum.