BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar'dan flaş Ermenek açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ermenek'teki maden faciasına ilişkin "Toprak altında kurtulmayı bekleyen insanlar varken, bunu siyaset malzemesi yapmak vicdani ve insani değil" dedi.

Abone ol

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karaman'da yaşanan maden kazası ve peşmergenin Kobani'ye geçişi konuları masaya yatırıldı. Programa konuk olarak katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Karaman'daki madende su basması sonucu mahsur kalan 18 işçi üzerinden siyaset yapmaya kalkışanlara tepki göstererek "Toprak altında kurtulmayı bekleyen insanlar varken, bunu siyaset malzemesi yapmak vicdani ve insani değil" dedi.

İNSANLAR ORADA CAN PAZARINDAYKEN BİRİLERİ YİNE UCUZ SİYASET YAPIYOR

"İnsanlar orada can pazarındayken birileri yine ucuz siyaset yapmaya kalktı" diyen Tayyar, "Özelikle sosyal medyada. Gezi'den sonra her konuyu siyasi ranta dönüştürmek isteyen bir güruh oluştu. Böyle Gezi provalarına zemin hazırlayan bir anlayış gelişmeye başladı. Toprak altında kurtulmayı bekleyen insan varken, bunu siyaset malzemesi yapmak akli, vicdani ve insani değil" değerlendirmesinde bulundu.

"KOBANİ'NİN ÖNEMİ STRATEJİK DEĞİL, KONJONKTÜREL..."

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tuzakları kurgulayan üst bir akıl" var sözünü de yorumlayan Tayyar, "Kobani'nin stratejik değil sadece konjonktürel bir önemi oluştu. O da Türkiye'nin Ortadoğu politikasına istikamet verme çabası. Türkiye bölgede Amerikan politikalarına evet dese Kobani'nin lafı bile geçmez. Hem Türkiye'ye hem de Kuzey Irak'a balans ayarı vermeye çalışıyorlar" diye konuştu.