BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar'dan çarpıcı Hakan Fidan iddiası

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Kripto" adını verdiği yeni kitabında, MİT Müsteşarı Fidan'la ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abone ol

2012'de ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın tutuklanıp cezaevinde öldürüleceği iddia edildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 'kripto' adını verdiği yeni kitabında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la 2012'deki ifadesine başvurulmak üzere yapılan girişimle ilgili arasında geçen bir konuşmaya da yer verdi:

"ERDOĞAN'I YARGI ÖNÜNE ÇIKARACAKLARDI"

"MİT operasyonu siyasi iktidar için kırılma anıdır. Paralel yapıyla kararlı şekilde mücadele sürecinin miladıdır. Eğer Fidan, ifade vermek için gitseydi, operasyon büyük ölçüde başarıya ulaşacaktı. Zira operasyonun birden fazla hedefi vardı. Öncelikle Hakan Fidan'ı tutuklayarak cezaevinde öldürmeyi planlamışlardı. Fidan'ın üzerinden Başbakan Erdoğan'a ulaşıp Erdoğan'ı yargı önüne çıkaracaklardı."

FİDAN, ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Fidan ve 4 MİT görevlisi 7 Şubat 2012'de KCK soruşturması kapsamında Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Başbakan Erdoğan ve dönemin Cumhuraşkanı Gül ifadeye "gitme" talimatıyla Fidan, makamından ayrılmamıştı.

Savcılığın yakalama kararı sonrası polislerin Ankara’daki MİT binasını çevrelediği ancak içeri girmelerine izin verilmediği de iddia edilmişti. Habere göre, Müsteşar Hakan Fidan'ın Ankara'dan ayrılma ihtimaline karşılık, yol güzergahında ve havaalanında polisin tedbir aldığı önü sürülmüştü.. Krizin ardından hükümet düğmeye basmış ve ifade verme krizini yasal düzenlemeyle aşmıştı. 

İSRAİL'İN DE HEDEFİNDEYDİ

Türkiye’nin yeni dış politikasındaki kilit karar alıcılardan biri olarak gösterilen Hakan Fidan, kamuoyu önünde pek görünmeden kamuoyunda yoğun tartışılan bir isim. Hakan Fidan ile ilgili tartışmalar daha göreve gelmeden İsrail basınında çıkan haberlerle başlamıştı.

Fidan MİT Müsteşarı koltuğuna oturduktan yaklaşık üç ay sonra Ağustos 2010’da dönemin İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hakan Fidan’ı İran yanlısı olmakla suçlamış ve Tahran’ın İsrail sırlarına ulaşmasından endişe duyduğunu dile getirmişti.