BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar'dan 17 Aralık Savcısı Kara için olay iddia

Şamil Tayyar 17-25 Aralık döneminin savcısı Celal Kara için çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 17-25 Aralık sürecinin savcısı Celal Kara'yla ilgili "Acaba gerçekten hukuk fakültesini bitirdi mi, acaba diploması sahte mi, gerçek mi" diye bir iddia ortaya attı.

Tayyar, 24 TV'de Murat Çiçek'in sunduğu Açık Görüş programında, 17-25 Aralık döneminin savcısı Celal Kara'nın, Cumhuriyet Gazetesi'ne  verdiği röportajdan yola çıkarak, gerçekten bir diploması olup olmadığını sorguladı.

İşte Tayyar'ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalar:

"Ben Celal Kara'yı tanımadan önce, her şeye rağmen sınırlı da olsa bir değer atfediyordum. Ama görüyoruz ki Celal Kara ne hukukçu, ne kanun adamı. Gerçekten diploması var mı yok mu, diploma sahte mi? Bence buna bakılmalı. Biliyorsunuz, TÜBİTAK'ta çalışan iki kişiyle ilgili yapılan incelemede, o kişilerin diplomaları sahte çıkmıştı. Acaba Celal Kara'yla ilgili inceleme yapılsa diploması sahte çıkar mı? Bir hukuk fakültesini bitirdi mi, bitirmedi mi? Gerçekten bu konuda bir şüpheye düştüm."

celal-kara.jpgCELAL KARA O RÖPORTAJDA NE DEMİŞTİ?

17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara Cumhuriyet'ten Can Dündar'a verdiği röporjada 'itiraf' yakıştırmasında bulunulan açıklamalarda bulunmuştu. Açığa alındığı gün Cumhuriyet’e konuşan Kara, “İsmini geçirmemek için, ‘1 numara’ ve ‘Beyefendi’ diye bahsediliyor kendisinden… Bence perde arkasından işin içindeydi Erdoğan… Ben, ‘1 Numara’nın ve ‘Beyefendi’nin kim olduğunu iddianamede işleyecektim. Yani iddianamede ismi olacaktı. " dedi.

CELAL KARA KİMDİR?

Üç bakanın oğlunun da bulunduğu 17 Aralık operasyonunu yürütme görevi savcı Celal Kara‘ya verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla’ ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlar başlatılmıştı. Yapılan operasyonlarda 20′den fazla kişi gözaltına alınıp, operasyon 3 ayrı soruşturmayı içeriyordu.