BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'e grup ayarı!

AK Parti grup başkanvekillerinden, açıklamaları tartışma yaratan Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner’e uyarı geldi.

Abone ol

Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'le dün TBMM’de yüzyüze yaklaşık 1 saat süren görüşme yapan grup yönetimi, Tayyar ve Metiner’den grup yöneticileriyle istişarede bulunmadan açıklama yapmamalarını istedi.

Metiner ve Tayyar’ın ise, açıklamaları Elitaş ve grup yönetimine yönelik yapmadıklarını, ikinci açıklamalar konusunda yanlış anlaşıldıklarını ifade ettikleri öğrenildi.

METİNER YÜCE DİVAN TEPKİSİNİ BÖYLE AÇIKLAMIŞTI:

Yüce Divan oylamalarında AK Parti'nin fire vermesine ilişkin bundan son a konuşmayacağını söyleyen Metiner "Mahallenin delisi biz değiliz. Biz partimizin ve davamızın emrinde olan insanlarız. Partimizin kamu oyu karşısında polemik konusu edilmesi beni son derece rahatsız eder" dedi.


mehmet-metiner-agladi.jpg
 

"BİZE YAZIKLAR OLSUN Kİ..."

Bir partilinin kendisine aradığını ve ağladığını ifade eden Metiner " Bugün bir amca beni aradı. Bana ağlayarak dedi ki 'Reise ve size bu yapılmamalıydı.' Ağladı ve ağlarken 'Yazıklar olsun sizi böyle ağlatan insanlara' dedi. Bize yazıklar olsun ki, ibadet aşkıyla bize oy veren bize destek veren insanları hüsrana uğratıyoruz. Ben amcanın ellerinden öpüyorum. Bund an sonra partimin iç meseleleriyle ilgili konuşmayacağım." diye konuştu

"HASBİ DAVRANDIK HATA YAPTIK"

Yüreğimizin sesini dinledik. Hasbi davrandık, hata yaptık. Ama göreceksiniz 2015 seçimlerinden sonra bugün söylediklerimizin bin kat daha fazlasını, bize bugün karşı çıkanlar söyleyecek. Ama Anadolu'daki insanlar Ak Parti'nin içinin karıştırılmasından sonra gözyaşı döküyor. Bizim o gözyaşlarına ihanet etmeye hakkımız yok.

"BİRİLERİNİN BİZE HADDİMİZİ BİLDİRECEĞİNİ ASLA BEKLEMİYORDUM"

Mustafa Elitaş'ın 'Hadlerini aştılar' sözlerine de isim vermeden yanıt veren Metiner, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: " Çok rahatsızım. Birilerinin bize haddimizi bildireceğini asla beklemiyordum. Biz davamız söz konusu olduğunda boynumuzu kılıçlar altına alırız. İstifa etmemiz gerekirse, istifa ederiz. Biz haddimizi biliriz. Bundan sonra ne ileri, ne de geri laf ederiz.

"PARALEL ÇAKALLARIN AĞZINA SAKIZ YAPILDI"

Paralelciler de sevinsinler. Onları sevindiren açıklamalar bizim içimizden geldiği an. Ben davamızın selameti için yüreğime taş basarım. Ama oylamayla birlikte partim ne yazık ki, paralel çakalların ağzına sakız yapıldı. Ben buna üzülürüm.

"YÜREĞİMİZ PARAMPARÇA OLDU"

2015 hesabı yapıyorsa, milletvekilliği hesabı yapıyorsam yarına çıkmayayım. Muhalefetin davranışlarını görecektiniz. Yüreğimiz paramparça oldu. Kimseye eyvallah etmedik! Paralel çakallara da eyvallah etmedik. Ama bundan sonra müsterih olsunlar. Herkes gibi akıllı uslu konuşacağız."

ELİTAŞ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'in firelere ilişkin yaptığı açıklamalar hatırlatılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "İki milletvekili arkadaşımız bu konu da açıklama yapmış. Yaptıkları açıklamaların haddini aşan bir açıkla ma olduğunu ifade ediyorum. Biz hangi milletvekilinin hangi yönde oy kullandığını araştırmayı milletvekillerine milli iradeye saygısızlık olarak görüyoruz. İki arkadaşımızın yaptığı açıklama haddini aşan bir açıklama yapmıştır. Ak Parti grubunu bağlayan bir açıklama değildir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.