BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar İdris Bal ile dalgasını geçti

Parti kuracaklarını söyleyen cemaate yakın milletvekillerinden İdris Bal'a ilk tepki AK Partili Şamil Tayyar'dan geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yeni parti kuracaklarını duyuran İdris Bal'a tuzluk göndermesi yaparak dalgasını geçti.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın partileşme noktasına geldiklerini ve her kesimden kişilerin partide yer alacağını söylemesi gündeme bomba gibi düştü.

Dershane kriziyle birlikte AK Parti ile yollarını ayıran İdris Bal'ın parti kuracaklarını ilan etmesi siyaset kulislerini dalgalandırdı. Yeni partiyle 2015 seçimlerine gireceklerini söyleyen Bal'ın sözlerine AK Parti'den imalı bir karşılık geldi.

"TUZ FİYATI DÜŞER ÇORBADA TUZLARI OLUR"

AK Parti'nin polemikleriyle öne çıkan vekili Şamil Tayyar, twetter hesabından Bal'a cevap verdi:

"Tuzluk Partisinin siyasete hiçbir katkısı olmaz ama ekonomiye etkisi hafife alınmamalı: En azından tuz fiyatı düşer, çorbada tuzları olur!"

"TUZLUĞU KOYSAM ONU VEKİL YAPTIRIRIM"

Erdoğan: AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış

Telefon kayıtlarının kamuoyuna yansımasından sonra Başbakan Erdoğan bir konuşmasında bu görüşmeye gönderme yapmıştı: "Milletin oyu ile AK Parti'si çatısı altında yer alanlar, meğer bir yerlerden aldıkları emir ve talimatla istifa etmişler. Meğer Ak Parti'ye bazı tuzluklar sızmış..."

Tayyar'ın tuz göndermesi ise geçtiğimiz yıl internete düşen ses kayıtlarına dayanıyor. Gülen'in en yakınındaki kişilerden biri olduğu iddia edilen Süleyman Hamit Müftigil'in sözleri çok konuşulmuştu. Müftigil, Orhan adlı kişiyle yaptığı görüşmede Türkiye siyasetine nasıl yön vereceklerini anlatıyor.

AK Parti’den 78 milletvekilinin koparılacağını belirterek tüm koordinasyonun sağlandığını ve milletvekili adaylarından istediğini istediği yere yazabileceğini ifade ederek “Taşı koysak, tuzluğu bile koysak milletvekili seçtiririz” dediği duyulmuştu.

GEÇEN HAFTA TOPLANMIŞLARDI

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Gazeteciler Mehmet Baransu ve Nevval Sevindi ile kimliği belirlenemeyen çok sayıda isim, Ortaköy Kuruçeşme sahilinde demirli 'Semiramis 1' isimli teknede toplantı halinde görüntülenmişti. Görüntülerde İdris Bal'ın toplantıdakilere hararetli bir şekilde hitap ettiği, bazı kişilerin de telefon görüşmesi yaptığı dikkat çekti. Öte yandan, teknedeki görüşme sürerken kıyıda bekleyen bir görevli toplantının gizli olduğunu söyleyerek çekim yapan İHA kameramanını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

parti.20141022112307.jpg