BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  MEDYA

Samanyolu'nda Şefkat Tepe seferberliği

Samanyolu grubu AK Parti cemaat savaşının ve sızdırılan kaselerin odağına oturan Şefkat Tepe için teyakkuz durumuna geçti...

Abone ol

AK Parti ile cemaat arasındaki kavganın yoğunlaşma noktası haline gelen STV adeta gemileri yaktı.

Son günlerin en çok konuşulan dizisi Şefkat Tepe'nin RTÜK'ten uyarı cezası alması ve Konya Valiliği'nin dizinin çekimlerine verdiği izni iptal etmesine cemat cephesinden sert bir tepki geldi.

RTÜK'E İNAT UZUN UZUN ŞEFKAT TEPE!

Fethullah Gülen'in internete sızdırılan son ses kayıtlarında da odak noktası olan Şefkat Tepe'nin hükümet cephesinin hedef haline gelmesi cemaat medyasını teyakkuz durumuna geçirdi. Dizinin tanıtımına bültenlerine yer verdiği için RTÜK'ten uyarı cezası alan STV Haber vites yükseltti ve bültenin yarısını Şefkat Tepe'ye ayırdı. Kurul'un uyarısına inat dizinin yeni bölümünün tanıtımına geniş yer veren STV Haber, Şefkat Tepe tartışması ve Valilik kararını da uzun bir haberle ekrana taşıdı. "Yasakçı kafa diziye de taktı" KJ'siyle sunulan haberde "Şefkat Tepe yasaklanmaya çalışılıyor" denildi. Dizinin haksız ve hukuksuz şekilde engellendiğini iddia eden STV Haber, Şefkat Tepe'nin gerçekleri yansıttığı için engellenmeye çalışıldığını savundu.

BİR DİZİDEN FAZLASI

Şefkat Tepe'nin cemaat ve AKP kavgasında bulduğu karşılığın nedeni taraflar arasındaki iki temel ayrılık noktasını temsil ediyor olması. Birincisi dizinin omurgasını oluşturan Kürt sorunu ve cemaatin "çözüm projesi" AKP cephesinde gerçekçi bulunmadığı gibi eleştiri konusu yapılıyor. Çözüm süreci üzerinden derinlik kazan bu fay hattı diziyi de taraflar arasında bir cepheye dönüştürdü. Dizinin temsil ettiği ikinci fay hattı ise ilahiyat sınırlarına giren bir tartışmaya işaret ediyor. Hz. Muhammed'in  gökten indirilip kamyon kasasına bindirildiği sahneye hükümet cephesinden gelen tepki diziyi bir dini bir tartışmanın odağına oturtmuştu.

sahne.20140212163651.jpgPeygamber sahnesi istifa ettirdi

Gazeteci yazar Ahmet Tezcan, Hz. Peygamber'in yer aldığı STV dizine tepki gösterdi, kanaldaki senaristlik görevinden ayrıldı. (TIKLA OKU)

diyanet.jpgPeygamber sahnesi istifa ettirdi

Şefkat Tepe'de Hz.Muhammed'in ışık içinde ve kamyonet kasasında gösterilmesine Diyanet üyesinden sert tepki geldi. (TIKLA OKU)


İŞTE HERKESİN DİLİNDEKİ O SAHNE