BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sallanan sandalye ile deprem eğitimi

1 milyon çocuk, 1 milyon aile projesi kapsamında Düzce'deki ilköğretim öğrencilerine afete hazırlık eğitimi verildi.

Abone ol

Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneğinin (AHDER) hayata geçirdiği ''1 Milyon Çocuk 1 Milyon Aile'' projesi kapsamında Düzce'de bin 300 ilköğretim öğrencisine ''Sallanan Sandalye'' oyunuyla afete hazırlık eğitimi verildi.

Düzce Üniversitesi salonunda sahnelenen ''Sallanan Sandalye'' oyunu sonrasında öğrencilere depremler ve depremlerin ardından yapılması gerekenler hakkında bilgi veren AHDER'in kurucularından Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremlerin zararının azaltılmasının, öncelikle güvenli yapılara bağlı olduğunu bildirdi.

Işıkara, yapıların mutlaka depreme dayanıklı olması gerektiğinin altını çizerek, ''Sizler geleceğin doktorları, mühendisleri, kaymakamları ve valileri olabilirsiniz ama ülkenin neresine giderseniz gidin depremle başbaşa yaşayacaksınız. Bu nedenle güvenli yapıyı hiçbir zaman unutmamalısınız'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğrencilere deprem tatbikatı yaptıran Işıkara, depremden korunmanın yollarını gösterdi.

Ahmet Mete Işıkara, gazetecilere yaptığı açıklamada da ''Kırsal Dönüşüm''ün önemine değinerek, şunları kaydetti:

''Ülkemizde Kentsel Dönüşüm Projesi varsa, kırsal kesimde de Kırsal Dönüşüm Projesi yapılmalı. Mesela Kızılay'ın Mevlana Evleri var. Bu, örnek olarak alınabilinir. Prefabrike gibi görünüyor ama kırsal kesime uygun bir yapı olduğunu biliyorum. Ayrıca kırsal kesimlerde yaşayan insanlarımıza ait hayvanların barındığı ahırlar da bunlara benzer şekilde sağlam yapılara dönüştürülmelidir.''