BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Salih Müslim’den Davutoğlu’na sert 'tampon bölge' çıkışı!

Paris’te ve Duhok’ta ABD’li üst düzey yetkililerle doğrudan temasa geçtiklerini doğrulayan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun güvenli bölge açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesine konuşan PYD lideri Salih Müslim, Davutoğlu’nun "güvenli bölge haritası"yla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Müslim, güvenli bölge haritası kapsamında, Davutoğlu'nun bahsettiği Halep, İdlib ve Lazkiye’nin kuzeyinin yanı sıra Haseke, Cerablus ve Kobani’yi sıralayıp, ”Ama Birleşmiş Milletler bu konuda karar alamıyorsa ki biz üç buçuk yıldır Birleşmiş Milletler’in karar almasını bekliyoruz. Hiçbir karar alamıyor Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, belli vetolar sebebiyle” sözlerini, ‘tek taraflı‘ sayacaklarını vurguladı.

"KUŞKULARIMIZ VAR"

Müslim, Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın bu yönde bir adım atılmasını ‘işgal sayacaklarını‘ söyledi: “Bu gerçekçi değil, tek taraflı hiçbir şey olamaz. BM kararı olursa saygı gösteririz. Bizim yönetimimiz karara katılmalıdır. Türkiye bu kararı tek başına alırsa biz bunu işgal olarak görürüz. Türkiye’den kuşkularımız var.”

"TÜRKİYE ENGEL"

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin ‘Rojava ile resmi ilişkilerin geliştirilmesi‘ kararını olumlu bulduğunu belirten Müslim, buradan gönderilen silahlarla ilgili olaraksa “Coğrafi engeller var oraya silahların ulaştırılmasında ve Türkiye de engel oluyor” dedi.

PYD Eşbaşkanı Müslim, Paris’te Başkan Barack Obama’nın Suriye’nin Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein ve Dışişleri Bakanlığı heyeti ile, Duhok’ta ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken ile görüştüğünü de doğruladı.