BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  DÜNYA

Salih Müslim: El Nusra ile amacımız aynı çalışabiliriz!

PYD lideri Salih Müslim, EL Nusra'nın demokratik bir Suriye istediğini, hedeflerinin bir olduğunu ve artık birlikte çalışabileceklerini açıkladı.

Abone ol

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim flaş bir açıklamaya imza atarak; El-Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra örgütüyle çalışabileceklerini söyledi. 

"HEDEFİMİZ BİRDİR"

Salih Müslim, IŞİD’in Suriye’yle ilgili herhangi bir projesi olmadığını, Afrin'in de El-Nusra Cephesi’nin tehdidi altında bulunduğunu, El-Nusra'nın demokratik bir Suriye istediğini belirterek, "Biz de demokratik bir Suriye istiyoruz, hedefimiz birdir. Artık birlikte çalışabiliriz. Ancak onlar Kürtler’e savaş satıyor.” dedi.

el-nsura.jpeg"PEŞMERGENİN KOBANİ'YE GEÇİŞİ TÜM KÜRTLER İÇİN MORAL"

Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan bir gazeteye verdiği röportajda, peşmergenin Kobani’ye geçişinin tüm Kürtler için moral olduğunu söyledi.

Kürtler’in güçlü düşmanları olduğunu söyleyen Müslim, bunun büyük bir tehdit olduğunu vurguladı.

"HALKIMIZIN MORALİ YÜKSELİYOR"

PYD Eşbaşkanı, “YPG ve peşmergenin birlikteliğini görünce halkımızın morali yükseliyor. Bu da Kürtler’in yakınlaşmasını sağlıyor. Zaten bu bir ilk değil. Kobani’den önce de YPG ve Peşmerge Güçleri arasında Rabia, Şengal ve Til Koçer’de birliktelik vardı” dedi.