BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21

Salih Memecan Kimdir?

1952’de Giresun’da doğdu. Memecan, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Sonra yine aynı bölümde yüksek lisansını yaptı. Daha sonra Fullbright bursuyla gittiği Amerika’da Pennsylvania Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Memecan, 20 yıldan beri Sabah Gazetesi’nde Bizimcity ve Sizinkiler karikatürlerini çizmektedir. Bizimcity çizgi filmleri ise ATV ana haberlerinde yer almaktadır. Karikatürleri yurtdışında çeşitli dergi ve gazetelerde de yayınlanan Salih...

1952’de Giresun’da doğdu. Memecan, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Sonra yine aynı bölümde yüksek lisansını yaptı. Daha sonra Fullbright bursuyla gittiği Amerika’da Pennsylvania Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı.


Memecan, 20 yıldan beri Sabah Gazetesi’nde Bizimcity ve Sizinkiler karikatürlerini çizmektedir. Bizimcity çizgi filmleri ise ATV ana haberlerinde yer almaktadır. Karikatürleri yurtdışında çeşitli dergi ve gazetelerde de yayınlanan Salih Memecan’ın 100′den fazla karikatür kitabı bulunmaktadır.

 

Aynı zamanda 2010 yılından beri Medya Derneği’nin de başkanlığını yürütmektedir.