BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Saldırıyı DHKP-C üstlendi!

Ankara'da meydana gelen saldırıları DHKP-C üstlendi.

Abone ol

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan bombalı ve lav silahlı saldırıyı DHKP-C üstlendi.

Dün akşam meydana gelen eşzamanlı saldırıları üstlenen DHKP-C sitesinden ''19 Mart 2013 tarihinde, Başkent Ankara’nın göbeğinde Kızılay’daki Adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP’nin Ankara’daki Genel Merkez karargâhı saat 21.00 sıralarında savaşçılarımız tarafından vurulmuştur.'' şeklinde açıklama yaptı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Ankara'da dün akşam Ak Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik eş zamanlı saldırılarla ilgili soruşturmada önemli mesafe alındı. Ak Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda lav silahını kullanan kişinin kimliği saptandı.

Başkentteki dün eş zamanlı saldırıların hemen ardından faillerin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti. Söğütözü'ndeki Ak Parti Genel Merkezi'ne saat 20.50 yapılan saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği, parktan atılan lav silahındaki parmak izinden saptandı. Adı gizli tutulan, daha önce katıldığı olaylar nedeniyle polisin yakından bildiği DHKP- C militanının yakalanmasının an meselesi olduğu belirtildi.

Ak Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıda, Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odasının bulunduğu 7'nci kat isabet aldı, camlar kırıldı, duvarda delik açıldı. Bu sabah lavın isabet ettiği bölüm büyük bir bayrak asılarak kapatıldı.

YARALANANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

DHKP-C açıklamasında; ''Her iki eylemimizde de düşman cephesinden polis, herhangi bir AKP’li ya da kurum çalışanı hedeflenmemiştir.

Hedef olarak; Adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP’nin Genel Merkez karargâhı olan iki kurum alınmıştır.

Bütün hassasiyetimize rağmen Adalet Bakanlığı’na yönelik yapılan eylemde kurum çalışanı bir kişinin eşinin hafif yaralandığı söylenmektedir.

Elimizde olmadan neden olduğumuz bu hafif yaralanmadan dolayı yaralanan kişi ve ailesinden özür dileyerek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz'' ifadeleri kullanıldı.