BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Saldırıya hazırlanıyorlardı! İstanbul'da gözaltılar var

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 51 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul'da seçim bürolarına saldırı hazırlığındaki DHKP-C'lilere de operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik dün gece Başakşehir, Pendik, Ümraniye, Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece, Kağıthane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde 16 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Ekipler, operasyon kapsamında yabancı uyruklu 51 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyet yetkilileri şüphelilerin geçmişte çatışma bölgelerine gidip-geldiklerini belirlerken yasadışı yollardan tekrar çatışma bölgelerine gitmeye çalıştıklarını değerlendiriyor.

İSTANBUL’DA SEÇİM BÜROLARINA SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ DHKP-C'LİLERE OPERASYON 

İstanbul polisi, 24 Haziran seçimleri öncesi seçim bürolarına yönelik saldırı hazırlığı yapan terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C adına faaliyette bulunan ve 24 Haziran’daki genel seçimlerde siyasi seçim büroları ile kritik noktalara yönelik kanlı saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen hücreye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Sultangazi’de 7 ayrı hücre evine yapılan baskında, saldırıda kullanılmak üzere gizlenen silah ve mühimmat ile örgütsel dokuman ele geçirildi.

Polisin terör örgütlerine yönelik operasyonları devam ediyor.

KOCEELİ'DE DE 4 DEAŞ GÖZALTISI

KOCAELİ'de, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, Suriye uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi için yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantılı olduğu değerlendirilen, Suriye uyruklu 4 kişinin yakalanması için sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. İzmit ve Başiskele'de gerçekleştirilen operasyonlarda Y.E., H.H., H.E. ve O.A. yakalandı. Gözaltına alınan 4 kişinin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 5 cep telefonu ve 2 hafıza kartına ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.