BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Saldırının tanıkları o dehşeti anlattı!

Suruç'ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan yaralı olarak kurtulan Caner Delisu, yaşadıkları dehşeti anlattı.

Abone ol
Suruç'ta 32 kişinin öldüğü patlamadan yaralı kurtulan 16 yaşındaki Caner Delisu, hastanede olay anını anlattı. Delisu'nun patlamadan 2-3 saniye önce iki üç kişinin koştuğunu söylemesi, "Canlı bomba yaşıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.
 
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlamada yaralanan ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu heyetinde yer alan Çorum HDP İl Eş Başkanı Özlem Tunç, Batman'da özel bir hastanede tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP Batman İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve gazetecilere korku dolu anları anlatan Özlem Tunç, "Samsun'dan Diyarbakır'a geldik. Ardından Suruç'a vardık. Bahçedeki basın açıklaması bitmek üzereydi. Bir anda büyük bir patlama sesi duyduk. Yanıbaşımda ateşin etrafa saçıldığını fark ettim. Sonrasını hiç hatırlamıyorum. Hastaneye kaldırıldım. Durumum kötüydü. Yanımda ağır yaralılar vardı" dedi.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

Patlamanın sesiyle kulaklarının ağır işittiğini ifade eden Özlem Tunç, "Patlama hemen arkamda oldu. Sağımdaki ve solumdakilerin hepsi öldü. Kim tarafından, kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Dün yaptılar, bugün de yapacaklar, yarın da yapacaklar. Ama biz bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Batı'dan bizler, Kürt halkıyla birlikte barış istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar barışı sağlayacağız. Halklar zaten barış istiyor. Halklar zaten düşman değil. Halkları kendi haline bıraksalar çok iyi bir dayanışmayı sergiliyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz omuz omuza verip dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.

YARALILARDAN CANER DELİSU: PATLAMADAN 2-3 SANİYE ÖNCE 2-3 ADAM KOŞUŞTURMAYA BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki canlı bomba saldırısında yaralandıktan sonra Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 16 yaşındaki Caner Delisu, ambulans helikopterle Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Caner, olay anını, "Patlamadan 2 ile 3 saniye önce 2- 3 adam koşuşturmaya başladı o sırada gözlerim karardı gözlerimi açtığımda yerdeydim dumanlar çıkıyordu kap kara ölenlerin cesetleri vardı yerde" sözleriyle anlattı.

caner-delisu.jpg