BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Saldırının izleri bu operasyonda gizli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik düzenlenen suikast girişimi emniyet güçlerinde daha önceden biliniyor muydu?

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik düzenlenen suikast girişimi emniyet güçlerinde daha önceden biliniyor muydu?

İşte bu kritik sorunun yanıtı 25 Nisan'da Kastamonu'da düzenlenen bir operasyonun ayrıntılarında gizli. 

7 Nisan'da Sinop'un Boyabat ilçesinde polis aracına düzenlenen bir saldırı sonrası 3 polis yaralanmıştı. Saldırının ardından Boyabat ilçesi ile Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi arasındaki geniş dağlık bölgede güvenlik önlemleri arttırılmıştı.

Polis otosuna yönelik saldırının ardından bölgede konuşlanan yaklaşık 4 kişilik bir PKK'lı grubun varlığı bilgisi güvenlik güçlerini harekete geçirmiş ve bölgede operasyon başlatılmıştı.

Kastamonu ve Sinop Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele ekipleri ile Özel Harekat ekipleri ve TSK'ya ait özel ekiplerin katıldığı operasyon bölgede uzun süre aralıklarla devam etmişti. Ancak PKK'lı grupla sıcak temasa geçilememişti.

POLİS MEMURU DOĞRULADI

Kastamonu'da düzenlenen saldırı sonrası bölgedeki polis memurları da güvenlik güçlerinin Başbakan Erdoğan'a saldırı olabileceği yönünde istihbaratın kendilerine ulaştığını ve yaklaşık 25 gündür emniyetin teyakkuz halinde olduğunu doğruladı.