BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  DÜNYA

Saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine yapılan saldırı konusunda, “Yumruk çok çirkin hukuk dışı bir olay ama siyasi parti temsilcileri,...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine yapılan saldırı konusunda, “Yumruk çok çirkin hukuk dışı bir olay ama siyasi parti temsilcileri, yetkililerinin yaptığı bu hadise, bu yumruk kadar çirkin bir olaydır. Bir hakime ya da CHP’li birine yumruk atsalardı sonuç ne olurdu bilmiyorum ama saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ankara Rixos Otel’de Somali’ye 2011 yılında başlatılan yardımların 2’inci yılını değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, Nevşehir’de kendisine yapılan saldırıyı şöyle değerlendirdi: “Böylesi bir çirkin hadise karşısında Kılıçdaroğlu sesini orada yükseltseydi bunu kınasaydı çok çok iyi olurdu ama maalesef bunu yapmadı. Saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı. Bir hakime ya da CHP’li birine yumruk atsalardı sonuç ne olurdu bilmiyorum. Suç işleyen kim olursa olsun, onlara karşı bizim tavrımız her zaman hak ve hukuktan yana olmalıdır.”
BDP heyetinin Öcalan’ı ziyaretinde görüşülen amaçsal konumdan stratejik konuma geçmesi konusunda ise Bozdağ, şunları söyledi:
“Öcalan’ın konumunu mahkeme kararı belirlemiştir. Şu anda hakkında verilen ceza hükmü kesinleşmiş bir hükümdür ve cezası infaz edilmektedir. Dolayısıyla konumu hukuki statüsü bizim mevzuatımız açısından bellidir ve o statü içerisinde cezası infaz edilmektedir. Yeni bir konum verme imkanı söz konusu değildir.”
(İHA)