BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  GÜNCEL

Saldırgan 'kargocu kılığında' ABD elçiliğine girdi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde düzenlediği intihar eyleminde bir güvenlik görevlisinin ölümüne ve bir gazetecinin de yaralanmasına yol açan saldırgan kamera görüntülerinde kargocu kılığında görülüyor.

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin girişinde intihar eylemi düzenleyen saldırganın güvenlik kameralarına yansıyıan ve Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan görüntülerinde kargocu kılığında elinde bir zarfla elçilik binasına doğru yürüdüğü görülüyor.

Saldırıda eylemcinin yanısıra bir güvenlik görevlisi ölürken, elçiyle görüşmek üzere binada bekleyen gazeteci Didem Tuncay da yaralandı.

Saldırganın DHKP-C üyesi olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ''Sahte kimlik kullanarak Türkiye'ye illegal yollardan giriş yaptığının'' kesinleştiğini söyledi.

Güler, eylemcinin ''2001 yılında cezaevinden çıkıp bir daha dönmediğini, arama kaydının bulunduğunu'' belirtti.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, medyaya adı Ecevit Şanlı olarak yansıyan saldırganın üzerindeki yaklaşık 6 kilo TNT türü patlayıcıyı elektronik düzenekli butona basmak suretiyle patlattığı ve olay yerinde bulunan el bombası parçalarından eylemcinin yanında getirdiği el bombasını da patlattığının belirlendiği vurgulandı.

Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin adı Mustafa Karasu olarak açıklanırken, ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan NTV'nin eski diplomasi muhabiri Didem Tuncay'ın doktorları ''yoğun bakımda izlenim altında tutulduğunu'' söylediler.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone, hastanede ziyaret ettiği Tuncay'ın Türkiye'ye atandıktan sonra kendisiyle röportaj yapan ilk Türk gazetecilerden biri olduğunu ve saldırı sırasında kendisiyle çay içmek için büyükelçilikte bulunduğunu söyledi.

ABD, vatandaşlarını Türkiye'deki diplomatik temsilcilerini ziyaret etmemeleri konusunda uyarırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''terörle küresel mücadele''nin gerekliliğine işaret etti.

Başbakan Erdoğan, olaydan sonraki ilk açıklamasında ''Tabii ki bu terörün uzantıları, başından beri bu ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte vermemiz gerektiğini söyledik." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione, "Terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceğiz. Bu olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği Paris Caddesi üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

İstanbul'daki ABD başkonsolosluğu önünde 2008 yılında silahlı çatışma olmuştu.

GÖRÜŞLERİNİZ

Saldırıyla ilgili görüşlerinizi paylaşmak için lütfen buraya tıklayın.

patlama intihar degil birleşik devletlerin icimizde yetiştirdiği kendi hainleri. Gökhan Gül, Facebook

derinlerden gelen bir koku var gibi Yaşar, Sakarya

sonunda buda oldu. İlhan Başeymez, Twitter

Cuma gününün seçilmesinin bir manası olabilir mi? İsa Özdere, Twitter

ABD ve Türkiye'nin Suriye politikası, Türkiye'yi el-Kaide'nin yol geçen hanına çevirdi. Abbas Doğanlı, Twitter

kör ile yatan şaşı kalkar Ali İmran, Twitter

hala muslumanlik diye tuuturmuşsunuz talibanda el kaide de musluman bunlari yapiyor.. biz neyiz niye camiye gidiyoruz ? Yok olmaz. Şevki Yasin Soner, Twitter

şu aşamada ne desek boş... araştırmalar sonunda yapılacak resmi açıklamayı beklememiz lazım... Özer Arslan, Twitter

ABD Büyükelçiliği'ndeki patlama bir intihar saldırısı ise, bunu İslami örgütlerin gerçekleştirmiş olma olasılığı yüksek! Özlem Ataş, Twitter

allah rahmet eylesın bunları yasamasak daha guzel olacak rabbım ulkemızı haınlerden korusun ıns bızler de guclu olalım Esma Ak, Twitter

Bu çok kötü bir olaydır yapanlar müslüman olamaz çünki müslüman ne kendini nede başkasını öldürmez. Cafer İşler, Twitter

Türkiyenin sureyi politikasıyla bire bir alakalı bir olaydır ABD ortadoğuya kendi bu yüzden girmemiştir. artık islamcı örgütlerin listesinde Türkiye'de var ikiz kuleler canlı bombalar artık ABD de patlamıyacak Refik Balcı, Twitter

canlı bomba kaybolan ABDli kadın çıkarsa şaşırmam Mehmet Ayberk, Twitter

umrumda değil Mehmet Akyol, Twitter