BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Şakir cezasının bedeli ağır oldu!

'Ş' harfini okuyamayan 2. sınıf öğrencilerinine verilen cezanın bedeli mesleği ile öededi...

Abone ol

Kırklareli'nde "Ş" harfini okuyamayan 2. sınıf öğrencilerinin boynuna, üzerinde "Şakir, Şener, Şule" gibi kelimelerin yazılı olduğu kâğıt asıp evlerine gönderen sözleşmeli öğretmen S.Ç.'nin görevine son verildi.

AHT'den Sedef Şenkal Demir'in haberine göre; Kırklareli'nin Vize İlçesi'ne bağlı Küçükyayla Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmenliğini yaptığı 2. sınıf öğrencileri D.K. ile E.M.'nin boyunlarına okuyamadıkları "Ş" harfi ile başlayan "Şakir, Şener ve Şule" isimlerini yazdığı kâğıdı asıp evlerine gönderen sözleşmeli öğretmen S.Ç.'nin görevine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son verildi. Vize Savcısı Evren Gür'ün yürüttüğü soruşturma ise öğretmenin TCK'nın 232. maddesinde "kötü muamele" başlığı altında düzenlenen "İdaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde, sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanan kişiye, bir yıla kadar hapis cezası verilir" diyen 2. fıkrasının uygulanacağı belirtildi.

GÖREVİNE SON VERİLDİ
Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tam, söz konusu olaya konu olan öğretmenin ilköğretim okulundaki görevine son verildiğini belirterek, "Savcılık soruşturmayı sürdürüyor. Bizim açımızdan yapılması gerekeni yaptık" dedi.