BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sakine Öz'den Gazi Günü mesajı!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, ülkesinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve güvenliği için canını siper etmiş gazilere ve yakınlarına şükranlarını sundu, şehitlerimizi anarak ailelerine sabırlar diledi.

Abone ol

Sakine Öz, gazilerin sorunlarının daha fazla dillendirilmesi ve çözüm yollarının aranması yönündeki çalışmaların siyasetüstü bir dille ve ayrımcılıktan uzak, gazilerimizi rencide etmeyecek bir çabayla ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.

Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün mesajı şöyle:

“Bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için canını siper eden gazilerimizi saygıyla selamlıyor ve yaşamını yitiren şehitlerimizi şükranla anıyorum. Gazi ve şehitlerimizin yakınlarının hak ve talepleri, özellikle böylesi günlerde dile gelmeli, yılın her gününde sorun ve talepleri canlı tutularak çözüm yolunda zaman yitirmeksizin adımlar atılmalıdır.

Gazilerimizin ve yakınlarının sorunlarını siyasetin günlük çıkar ve oy ilişkilerine devşirme uğraşında olan, yaptığı bir yardımı lütuf gibi sayan adımların gazilerimizi ve yakınlarını ne kadar rencide ettiğini hepimiz yakından üzülerek takip ediyoruz. Gaziler ve yakınları için önemli yasalar hazırladıklarını iddia edenler, büyük çoğunlukla, gazilerimizin zaten hakkı olan hizmet ve kolaylıkları geç sağlamanın üzüntüsünü taşıyacağı yerde, bu yardımları abartarak gazilerimizi rencide etmemelidir.

Gazilerimiz, gerek Genel Merkezimize ve haftalık grup toplantılarımıza geldiklerinde, gerekse bölgemizdeki ziyaretlerimiz ve temaslarımızda sürekli olarak kamuda iş hakkının arttırılmasını, emekli maaşlarının seviyesinin insanca ve onurlu bir yaşam sürdürecek seviyeye çıkarılmasını, vergi indirimi ve muafiyetini, bedelli askerlikten elde edilen gelirin daha adil ölçütlerde dağıtılmasını, çocuklarına ve yakınlarına burs ve iş olanaklarının arttırılmasını isterken sonuna dek haklıdır. Sosyal devlet, canını bağımsızlık uğruna siper etmiş yurttaşına bakamıyorsa, yaptığı yardımı ise lütuf gibi sunuyorsa, bu tutum, çok üzülerek belirtmliyim ki, bir utanç kaynağıdır. Gazilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek dururken geçici çözümlerle ilgilenmenin ülkemizin onurlu duruşuna hiçbir katkısı olmayacaktır.

Gazilerimizin ve yakınlarının sosyal devlet olanaklarından mümkün olduğunca fazla yararlanabileceği, ülkemizin güvenlik temelli değil, hak, barış ve adalet temelli bir yönetimle yurttaşlarına yaklaşması, asıl hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler günümüzü kutluyor, tüm gazilerimize ve yakınlarına hizmetlerinden dolayı saygı ve teşekkürlerimi sunarım.”