BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

Sakine Öz'den 1 Mayıs mesajı

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz yazılı 1 Mayıs mesajını paylaştı.

Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladığı açıklamasında, güvencesiz, esnek ve açıkça ayrımcılığın hüküm sürdüğü çalışma düzeninin son bulması adına, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal adalete ve cinsiyet eşitliğine dayalı bir çalışma yaşamını savunduğunu kaydetti.

TBMM'de bu önemli gün öncesinde söz alan Milletvekili Sakine Öz, “devlet, emekçilerin nerede toplanacağına karışmayı bıraksın da, iş cinayetlerinin, sendikasız ve güvencesiz çalışmanın, kadro için kapısında beklettiği işçilerin, taşeron sorununun, kadınların emeğinin gerçek karşılığını vermek için mücadeleye zaman ayırsın. Çocuk işçiliği için yönetmeliklerle yaş düşüren, ucuz emek maliyeti için insan onurunu ve canını yok sayan, sağlık hakkını paraya döken AKP iktidarına karşı, özgürlükleri ve çalışma hakkını siyasal mücadelemizin en temel değeri saymaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün açıklaması şöyle:

1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günümüze ne yazık ki, iş güvencesi olmayan, baskı ve tacize, ayrımcılıklara maruz kalan milyonlarca çalışanımızın, atanamayan yüzbinlerce mezunumuzun haklı isyanı içinde giriyoruz.

2013 yılında 1235, 2014′ün ilk 3 ayında ise 276 işçimiz hayatını kaybederken, binlerce çalışanımız hukuksuz biçimde angarya işlerde çalıştırılmaya, sağlıksız koşullarda istihdam edilmeye devam ediliyor. Çocuk işçiliği yaşı yönetmeliklerle düşürülmekte, her 100 kadından sadece 30’u çalışma olanağına kavuşmakta iken, 2013 yılında ölen 1235 işçimizden 59′u çocuk, 103′ü de kadındı. Düşük maaşlara, uzun mesailere, esnek çalışma usullerine zorlanan, madenlerde ve merdiven altlarında işten çıkarılmakla tehdit edilen, özlük hakları kısıtlanan yüzbinlerce emekçimiz, farklı iş kollarında çalışsalar da aynı sorunu paylaşıyor: Sosyal adalet çökertilirken, çalışma hakkı tümüyle sömürülmektedir.

Genç mezunlar, taşeron işçiler kadrolu ve güvenceli bir için torba yasalardan çıkacak tek bir maddeyi beklerken, hükümet sömürüyü uzatmakta, biz ise çözüm yolunu açmakta direniyoruz. İstihdamda cinsiyet eşitliğinin hiçe sayıldığı, tarımda, sanayide ve devlette, özel sektörde kadınların ve engellilerimizin çalışma hakkının küçümsendiği, ayrımcılığın derinleştiği ülkemizde emeğin özgürleşmesi için mücadelemize devam edeceğiz.”